Στις αρχές Απριλίου, ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανέβασε δύο φωτογραφίες από ένα πρωτότυπο μιας “καυτής” έκδοσης του Polestar 2, υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο ότι η εταιρία του θα βγάλει σύντομα στην παραγωγή το μοντέλο.

Τον Ιούλιο, στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed, η σουηδική εταιρία παρουσίασε ένα πειραματικό Polestar 2, το οποίο διέθετε τις αλλαγές που είχε ζητήσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Τώρα, η Polestar ανακοινώνει ότι αυξάνει την ιπποδύναμη του μοντέλου της, μέσω μιας over-the-air αναβάθμισης.

Πιο συγκεκριμένα, η Performance αναβάθμιση αφορά την έκδοση Long range Dual motor του Polestar 2, η οποία φέρει δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα), όπου κανονικά αποδίδουν 300 kW (408 άλογα) και 660 Nm. Με την Performance αναβάθμιση, όμως, η οποία κοστολογείται στα €1.000, αυτοί αποδίδουν πλέον 350 kW (476 άλογα) και 680 Nm.

Μετά την εργοστασιακή αναβάθμιση, το Polestar 2 Dual Motor επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα σε 4,4 δευτ. Με την Performance αναβάθμιση δεν λαμβάνεις μόνο την επιπλέον ισχύ, αλλά και ένα σετ αυτοκόλλητων. Προς το παρόν, η Performance αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για τους κατόχους του Polestar 2 στην Αγγλία και την Ολλανδία.