Διπλάσια τέλη κυκλοφορίας για 73.742 ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν τα πλήρωσαν το 2016

Σχετικά άρθρα

Στο ταμείο οδηγούνται 73.742 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε στείλει επιστολές στους σχεδόν 75.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, δίνοντας τους τη δυνατότητα, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, να δηλώσουν στη πλατφόρμα myCAR τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

Από τους 75.000, το έπραξαν μόλις 1.258.

Πλέον, η υποβολή δήλωσης μη οφειλής τελών κυκλοφορίας και η κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, για τους υπολοίπους, ώστε να μην πληρώσουν τα διπλάσια τέλη, είναι εφικτή μόνο μέσω αιτήματος ή mail στην ΔΟΥ.

Μάλιστα, για τους διευκολύνει, η ΑΑΔΕ έχει δημιουργήσει ειδική διαδικασία ψηφιακής υποβολής των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Ειδικότερα, μπαίνοντας στην πλατφόρμα “Τα Αιτήματά μου” με τους κωδικούς taxisnet, επιλέγουν με τη σειρά:

  1. Τη ΔΟΥ τους
  2. Τη θεματική ομάδα “Αυτοκίνητα”
  3. Τη διαδικασία “Υποβολής δικαιολογητικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας 2016-2021”.

Τις επόμενες ημέρες, οι παραπάνω οφειλέτες αναμένεται να λάβουν και νέο mail από την ΑΑΔΕ που θα τους ενημερώνει για την παραπάνω διαδικασία.

Να σημειωθεί πως η εκπρόθεσμη κατάθεση στη ΔΟΥ δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα βεβαιωθούν τα διπλάσια τέλη. Εφόσον από τα δικαιολογητικά προκύψει έλλειψη υποχρέωσης καταβολής τελών κυκλοφορίας, τα βεβαιωθέντα ποσά διαγράφονται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στα 360 kW ο ισχυρότερος ταχυφορτιστής στην Ελλάδα

Ο ΣΕΑ στον Κορινό, που βρίσκεται στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, διαθέτει πλέον τον ισχυρότερο DC ταχυφορτιστή στην Ελλάδα, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών...

Ο ΣΕΑΑ προτείνει τη μείωση του ποσού της επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τον 3ο κύκλο του προγράμματος "Κινούμαι Ηλεκτρικά" που αφορά την επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων...

Οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν οι τιμές των BYD Atto 3 και Seal στην Ελλάδα, με το πρώτο να ξεκινά από τις 37.990 ευρώ και το δεύτερο από...
Autoblog.gr