Φέτος συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τότε που η Renault παρουσίασε το εμβληματικό 4L και η γαλλική εταιρία το γιορτάσει παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του. Ο λόγος για AIR4, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με την αμερικάνικη TheArsenale και όπως βλέπεις από τις φωτογραφίες και το video, ναι μπορεί να πετάξει.

Σύμφωνα με τη Renault:

Το Air4 είναι ένα σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτητοποίησης, καθώς έχει γεννηθεί από τη συνειδητοποίηση πως η κίνηση στους δρόμους είναι πολυσύνθετη, οι ζωές σταματούν και ο κόσμος γύρω μας δεν έχει όρια.

Η γαλλική εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι θα βγάλει στην παραγωγή τη νέα του γενιά του 4L, με το concept να μας δίνει μια πρώτη ιδέα για αυτό. Πρόκειται για ένα μοντέρνο R4, το αμάξωμα του οποίου είναι προσαρμοσμένο σε ένα πλαίσιο στις άκρες του οποίου δεν υπάρχουν τροχοί, αλλά ηλεκτροκινητήρες με έλικες.

Αυτοί τροφοδοτούνται από μια μπαταρία 90.000 mAh, με το ιπτάμενο όχημα να μπορεί να “πιάσει” ταχύτητες στον αέρα μέχρι 26 μέτρα/δευτ. (94 χλμ/ώρα) με κλίση 45 μοίρες, όταν η μέγιστη κλίση ταξιδιού αγγίζει τις 70 μοίρες. Το Air4 μπορεί να πετάξει σε ύψος έως και 700 μέτρα από την επιφάνεια της γης με ταχύτητα απογείωσης τα 14 μέτρα/δευτ., αλλά για λόγους ασφάλειας, η τελευταία περιορίζεται στα 4 μέτρα/δευτ. και της προσγείωσης στα 3 μέτρα/δευτ.

Το αμάξωμα του πρωτοτύπου είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από carbon, ενώ φέρει LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο λογότυπο και το σουλούπι του θυμίζει αρκετά αυτό του αρχικού μοντέλου, παρότι έχει πιο στρογγυλές καμπύλες. Το Air4 concept θα βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο της Renault στο Champs Elysees στο Παρίσι από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα κάνει την εμφάνισή στο Μαϊάμι, στη Νέα Υόρκη και στο Μακάο.