Το 2013 η BMW παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του i3, με το γερμανικό μοντέλο να βρίσκεται στην αγορά εδώ και 8 χρόνια, έχοντας πουλήσει πάνω από 200.000 αυτοκίνητα.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια η γερμανική εταιρία έχει ανανεώσει το μοντέλο και έχει τοποθετήσει νέες μπαταρίες, για να φτάσουμε σήμερα να προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, την i3 και την i3s με 170 και 184 άλογα αντίστοιχα και αυτονομία μεταξύ 285 και 310 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP.

1

Σήμερα, όμως, διέρρευσαν δύο φωτογραφίες από το γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Κίνας, όπου μας δείχνουν την τρέχουσα γενιά της Σειράς 3 σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Το παράδοξο είναι ότι το μοντέλο ονομάζεται i3, ακολουθώντας την ονοματοδοσία των υπόλοιπων ηλεκτρικών μοντέλων της BMW, όπως για παράδειγμα το i4 και το i7.

2

Το αυτοκίνητο μοιάζει με μια ελαφρώς τροποποιημένη Σειρά 3, με τις εισαγωγές αέρα στα “νεφρά” να είναι κλειστά. Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τα κινητήρια σύνολα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα φέρει τα ίδια που διαθέτει το i4.