Η BMW κατασκεύασε το 200.0000στο i3 στο εργοστάσιο της στη Λειψία. Το μοντέλο βρίσκεται στην αγορά εδώ και 7 χρόνια και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, τις i3 και i3s με 170 και 184 άλογα αντίστοιχα, με αυτονομία μεταξύ 285 και 310 χλμ στον κύκλο δοκιμών WLTP.

Στις σχετικές ειδήσεις η BMW έκανε σήμερα διαθέσιμη την πρώτη μεγάλη δωρεάν over-the-air αναβάθμιση του BMW Operating System 7 η οποία προσθέτει την εφαρμογή BMW Maps, ασύρματη σύνδεση Android Auto, ενώ οι πληροφορίες τόσο του Android Auto, όσο και του Apple Carplay μπορούν να προβληθούν στο head-up display.

Επίσης προστέθηκε η λειτουργία Connected Parking που προσφέρει πληροφορίες για το πού μπορούν να βρεθούν δωρεάν θέσεις στάθμευσης, με την λειτουργία eDrive Zones να κάνει τις plug-in υβριδικές Σειρά 3, Σειρά 5, Σειρά 7 και X5 να μεταβαίνουν αυτόματα στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία όταν εισέρχονται σε συγκεκριμένες περιοχές.

Βελτιώσεις έχει το BMW Intelligent Personal Assistant, η λειτουργία Smart Opener αποκτά περισσότερες επιλογές, ενώ η λειτουργία Connected charging μπορεί να δείχνει που βρίσκονται δημόσια σημεία φόρτισης, προβάλλοντας παράλληλα τις ώρες λειτουργίες, την διαθεσιμότητα, τις παροχές που προσφέρουν κτλ. Επίσης δείχνει και τα σημεία ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια και καφέ, που βρίσκονται κοντά στα σημεία φόρτισης.

Σύμφωνα με την BMW, το update θα το λάβουν περισσότερα από 750.000 αυτοκίνητά της παγκοσμίως.