Μια εβδομάδα μετά την πρώτη επίσημη teaser φωτογραφία του Polestar 3, μόλις διέρρευσαν δύο φωτογραφίες του νέου αμιγώς ηλεκτρικού SUV που μας αποκαλύπτουν επιπλέον στοιχεία για τον σχεδιασμό του.

Ακριβώς όπως το Polestar 2, φαίνεται ότι και το Polestar 3 θα έχει εμπρός χώρο αποσκευών, κάτι που είναι αρκετά πρακτικό. Επιπλέον, διακρίνεται το σχέδιο της “πλωτής” οροφής πιο καθαρά, με την τρίτη κολώνα να είναι αρκετά ογκώδης. Μπορείς επίσης να δεις ότι θα υπάρχει διαθέσιμη πανοραμική γυάλινη οροφή, ενώ στο τελείωμα της οροφής, στο πίσω μέρος υπάρχει μια ενσωματωμένη αεροτομή.

Στο εσωτερικό, μπορείς να δεις μια κάθετη οθόνη, παρόμοια με αυτή που διαθέτει το Polestar 2. Το νέο μοντέλο της εταιρίας θα είναι ένα SUV της E κατηγορίας, έχοντας παρόμοιο μέγεθος με το XC90, αλλά το coupe SUV θα έχει 2 σειρές καθισμάτων. Το Polestar 3 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Σχεδιαστικά, θα έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό και θα φέρει στοιχεία από το Polestar Precept, που θα το κάνουν να έχει επιβλητική αλλά ταυτόχρονα διακριτική παρουσία, με την εταιρία να τονίζει ότι έχει δώσει έμφαση στην αεροδυναμική του. Με τον coupe σχεδιασμό του, η Polestar θέλει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, καθώς το Polestar 3 θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV επιδόσεων, κάτι που δικαιολογεί τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

Θα βασίζεται στην SPA II πλατφόρμα της Volvo και θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων, με το μοντέλο να προορίζεται να είναι ένα από τα πιο “υπεύθυνα” για το κλίμα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Επιπλέον, θα προσφέρει με τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο, που θα βασίζεται στον αισθητήρα LiDAR της Luminar και την κεντρική υπολογιστική ισχύ της NVIDIA.