Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, η Polestar ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει τρία νέα μοντέλα, με το πρώτο εξ’αυτών να είναι το Polestar 3. Αυτό θα είναι το πρώτο SUV της εταιρείας και το πρώτο της μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην Αμερική, και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Volvo στο Ridgeville της Νότιας Καρολίνας, εκεί όπου παράγεται το S60 από τον Αύγουστο του 2018, με την κυκλοφορία του Polestar 3 να έχει οριστεί για τα τέλη του 2022.

Σήμερα, η σουηδική εταιρία δίνει μια teaser φωτογραφία του μοντέλου, με το coupe crossover να έχει 2 σειρές καθισμάτων, παρότι θα είναι ένα SUV της E κατηγορίας, έχοντας παρόμοιο μέγεθος με το XC90. Το Polestar 3 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Σχεδιαστικά, θα έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό και θα φέρει στοιχεία από το Polestar Precept, που θα το κάνουν να έχει επιβλητική αλλά ταυτόχρονα διακριτική παρουσία, με την εταιρία να τονίζει ότι έχει δώσει έμφαση στην αεροδυναμική του. Με τον coupe σχεδιασμό του, η Polestar θέλει να προσφέρει κάτι διαφορετικό, καθώς το Polestar 3 θα είναι ένα ηλεκτρικό SUV επιδόσεων, κάτι που δικαιολογεί τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά.

Θα βασίζεται πάνω στην SPA II πλατφόρμα της Volvo και θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων, με το μοντέλο να προορίζεται να είναι ένα από τα πιο “υπεύθυνα” για το κλίμα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Επιπλέον, θα προσφέρει με τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομο, που θα βασίζεται στον αισθητήρα LiDAR της Luminar και την κεντρική υπολογιστική ισχύ της NVIDIA.

Κλείνοντας, ο CEO της Polestar, Thomas Ingenlath, έκανε γνωστό ότι η εταιρία θα λανσάρει ένα νέο αυτοκίνητο κάθε χρόνο για τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας με το Polestar 3, και σχεδιάζει να αυξήσει την παρουσία του σε τουλάχιστον 30 παγκόσμιες αγορές μέχρι το τέλος του 2023.

Η επέκταση της παρουσίας σε αυτές τις νέες αγορές, η άφιξη τριών νέων αυτοκινήτων και η περαιτέρω πρόοδος στις υπάρχουσες αγορές της, σημαίνουν ότι η Polestar σχεδιάζει να δεκαπλασιάσει τις παγκόσμιες πωλήσεις της, από περίπου 29.000 το 2021 σε 290.000 έως το 2025.