Από το 2024 η Lancia θα πουλά ξανά αυτοκίνητα και σε άλλες αγορές της Ευρώπης, εκτός από αυτή της Ιταλίας, και σύμφωνα με τον CEO της Luca Napolitano, στόχος της εταιρίας δεν είναι ο όγκος πωλήσεων, αλλά η αυξημένη κερδοφορία.

Όπως είπε ο Napolitano, την περίοδο αυτή εργάζονται στο σκοπό αυτό, για την εύρεση του σωστού σημείου αναφοράς, λέγοντας πως στόχος της εταιρίας είναι να επικεντρωθεί στην ηλεκτροκίνηση. Αρχικός στόχος είναι οι μεγάλες αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας, επειδή σε αυτές τις δύο χώρες η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι η ταχύτερη σε σύγκριση με άλλες, όπως η Ισπανία, το Βέλγιο, η Αυστρία και οι Σκανδιναβικές χώρες, εκτός της Νορβηγίας.

Η επιθετική μας στρατηγική ηλεκτροκίνησης και η εστίαση σε τμήματα της αγοράς που είναι πολύ δυνατά στην Ευρώπη θα μας βοηθήσουν,

είπε ο Napolitano, προσθέτοντας πως αρχικά η εταιρία θα διαθέτει 100 σημεία πώλησης σε περίπου 60 πόλεις της Ευρώπης.

Αυτά θα είναι κοινά με άλλες εταιρίες της Stellantis, με την εταιρία να εξετάζει επίσης την ενίσχυση των πωλήσεων μέσω internet.

Στόχος μου είναι να καταστήσω δυνατή την αγορά αυτοκινήτου με τρία μόνο κλικ,

τόνισε ο Napolitano.

Η Lancia ετοιμάζει 3 νέα μοντέλα, τη νέα Ypsilon, τη νέα Delta και ένα συμπαγές crossover. Η νέα Ypsilon θα κυκλοφορήσει το 2024 και θα είναι το τελευταίο μοντέλο της Lancia που θα προσφέρεται με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το crossover και η Delta θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και θα κυκλοφορήσουν το 2026 και το 2028 αντίστοιχα.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανακοινώσει ότι από το 2026 θα πουλά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και σύμφωνα με τον Napolitano, η Lancia θα επανατοποθετηθεί στην αγορά ως μια σχεδόν premium αυτοκινητοβιομηχανία, που θα απευθύνεται σε πελάτες με υψηλότερο μέσο όρο ηλικίας, άνω των 55 ετών, με τουλάχιστον ένα παιδί στο σπίτι, πελάτες που σήμερα προτιμούν μοντέλα της Tesla, της Volvo και της Mercedes-Benz.