Έχουν περάσει -παρά δυο μήνες- 7 χρόνια, από την στιγμή που η Koenigsegg παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης του 2015 την Regera. Το σουηδικό megacar δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, ούτε το παρακάτω video για να αποδείξει την εκπληκτική προσοχή στις λεπτομέρειες που έχει επιδείξει η εταιρία.

Η παραγωγή της Regera περιορίστηκε στα 80 αυτοκίνητα, τα οποία είχαν όλα πουληθεί πριν παρουσιαστεί. Το αυτοκίνητο που θα δεις στο παραπάνω video είναι λίγο πιο σπάνιο, καθώς διαθέτει άβαφο carbon σώμα, με ασορτί τροχούς κατασκευασμένους από το ίδιο ελαφρύ υλικό. Βρίσκεται σταθμευμένο μπροστά από το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Rosewood στο Λονδίνο, ενώ το προφίλ του αυτοκινήτου κοσμείται από μια κίτρινη ρίγα από πραγματικό χρυσό.

Να θυμίσω, η Regera κινείται από έναν 5,0-λιτρο turbo V8 κινητήρα, απόδοσης 1.100 ίππων στις 7.800 σ.α.λ. και μαζί με 3 ηλεκτροκινητήρες της YASA. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 1.500 άλογα και τα 2.000 Nm ροπή, με τους ηλεκτροκινητήρες να τροφοδοτούνται από μια υδρόψυκτη 800V μπαταρία, χωρητικότητας 4,5 kWh. Αυτή, σύμφωνα με την Koenigsegg, ήταν το πιο “power-dense” pack μπαταριών στον κόσμο, με τη Regera να ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που διαθέτει μπαταρίες 800V.