Μία νέα δυνατότητα δίνει από σήμερα ο Δήμος Αθηναίων στους οδηγούς μέσα από την αναβαθμισμένη εφαρμογή του myAthenspass.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, οι οδηγοί αξιοποιώντας τη συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορούν πλέον να προγραμματίζουν την έναρξη της στάθμευσης των οχημάτων τους ακόμη και εκτός ωραρίου λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου να ενεργοποιείται αυτόματα κατά την έναρξή της (στις 9 π.μ.).

Συγκεκριμένα, ο οδηγός – χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να αγοράσει γρήγορα και αξιόπιστα, χρόνο στάθμευσης για το όχημά του από όπου και αν βρίσκεται, με έξι «βήματα» μέσω του κινητού του τηλεφώνου, τα οποία είναι τα εξής:

16 βήματα για τη χρήση της εφαρμογής κάνετε την εγκατάσταση

  1. Η εγκατάσταση: Αναζητήστε το “myAthensPass” στο Play Store για συσκευές Android (http://bit.ly/googleplayMAP) ή στο App Store για συσκευές iOS (http://bit.ly/appstoreMAP) και εγκαταστήστε το στο smartphone.
  2. Εγγραφή και είσοδος: Ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώστε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσετε το λογαριασμό σας.
  3. Προσθήκη κάρτας αγορών: Στο μενού «πορτοφόλι» εισάγετε τα στοιχεία της τραπεζικής σας κάρτας (debit, credit ή prepaid).
  4. Αγορά εισιτηρίου: Αγοράστε το επιθυμητό ποσό (από €0,5 έως €20).
  5. Η ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30′ – 180′), εισάγετε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας (ελληνική ή διεθνής) χωρίς κενό ή παύλα και ενεργοποιήστε τη στάθμευσή σας.
  6. Η ενημέρωση: Ακριβώς 10′ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, θα ενημερωθείτε από την εφαρμογή με ειδοποίηση (notification), ώστε να τον ανανεώσετε με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμείτε.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δήμου, ήδη, περισσότεροι από 100.000 οδηγοί έχουν χρησιμοποιήσει την εφαρμογή “myAthensPass”, προκειμένου να αγοράσουν ηλεκτρονικά χρόνο στάθμευσης σε μία από τις 3.500 θέσεις των ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων.

Σε καθημερινή βάση, μέσω της εφαρμογής, καταγράφονται περισσότερες από 3.000 σταθμεύσεις. Το ωράριο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι από Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00 και το Σάββατο 09:00 – 16:00.