Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ορισμένοι πελάτες της Porsche ζήτησαν μία street-legal έκδοση της 935 Group 5 και κάπως έτσι το “Special Wishes Program” (Sonderwunschprogramm) της γερμανικής εταιρίας, δημιούργησε μία 911 με επίπεδο, αεροδυναμικό ρύγχος, pop-up φώτα, φαρδύτερα φτερά με αεραγωγούς τόσο εμπρός, όσο και πίσω, μία τεράστια πίσω αεροτομή με το intercooler ακριβώς από κάτω της, ψηλά στο engine-bay κ.ά.

Με λίγα λόγια, δημιούργησε το Flachbau ή Slant Nose πακέτο, με την Porsche να κατασκευάζει 948 χειροποίητες 930 Slantnose, οι οποίες διέθεταν κατά 60% διαφορετικό αμάξωμα, σε σχέση με την απλή 930, και όπως εύκολα μπορείς να καταλάβεις, κόστιζε και πολύ περισσότερο.

Fast forward στο σήμερα, ένας λάτρης της μάρκας και του μοντέλου φτιάχνει τώρα ένα Slantnose πακέτο για την 911, γενιάς 996. Οι εργασίες της μετασκευής γίνονται από την Crucible Coachworks στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, και ενώ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, μερικά βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος δείχνουν πόση δουλειά χρειάζεται για το κιτ.

Όλα τα νέα πάνελ αμαξώματος του αυτοκινήτου κατασκευάζονται στο χέρι από ελαφρύ μέταλλο, με τα renderings του αυτοκινήτου στην ολοκληρωμένη του μορφή να αποκαλύπτουν πόσο ριζοσπαστική θα είναι η νέα του εμφάνιση. Εκτός από το εμπρός μέρος, τροποποιήσεις υπάρχουν και στο πίσω μέρος, με ένα νέο προφυλακτήρα και διαχύτη, που θα έχει αντίκτυπο και στην αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Τέλος, νέα θα είναι και τα πίσω φώτα, ενώ θα τοποθετηθούν νέες ζάντες και νέα ανάρτηση, ώστε αυτή η 996 να μην μοιάζει με καμία άλλη.