Νέος νόμος στη Γαλλία απαιτεί οι διαφημίσεις αυτοκινήτων να αναφέρουν το ποδήλατο και το περπάτημα

Σχετικά άρθρα

Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων στη Γαλλία θα διαθέτουν ένα επιπλέον μήνυμα από την 1η Μαρτίου, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χώρα ψήφισε πρόσφατα έναν νόμο που απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναφέρουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στις διαφημίσεις τους, ώστε να βοηθήσουν την προσπάθεια της χώρας να μειώσει τη ατμοσφαιρική ρύπανση και τις εκπομπές ρύπων.

Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να επιλέξουν οι διαφημίσεις τους να φέρουν ένα από τα τρία ακόλουθα διαφημιστικά μηνύματα, τα οποία θα προτείνουν φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μεταφοράς.

Το πρώτο είναι το Carpooling (χρήση του αυτοκινήτου από παραπάνω από ένα άτομο για τον ίδιο σκοπό, πχ διαδρομή προς δουλειά), το δεύτερο είναι Για καθημερινή χρήση, χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το τρίτο Για σύντομα ταξίδια, επιλέξτε το περπάτημα ή το ποδήλατο.

Ο νέος αυτός νόμος αφορά τις διαφημίσεις για την τηλεόραση, τον έντυπο τύπο, το ραδιόφωνο και το διαδίκτυο, ενώ έχει δημιουργηθεί και το hashtag #SeDeplacerMoinsPolluer (Move and Pollute Less, Μετακινήσου και Μόλυνε Λιγότερο).

Οι διαφημίσεις αυτοκινήτων θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν την κατηγορία των εκπομπών ρύπων του οχήματος. Η μη τήρηση του νόμου από κάποια αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ.

Να θυμίσω ότι το Παρίσι θα απαγορεύσει την κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της πόλης το 2022.

Διάβασε ακόμα

Η Γαλλία τοποθετεί συσκευές μέτρησης θορύβου που θα “κόβουν” κλήσεις

Πηγήfrance24

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...