Ο Helmut Marko, ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull, αφού συνέκρινε τον Ολλανδό με τον Senna, σε νέες δηλώσεις του είπε πως ο Max Verstappen είναι καλύτερος από τον Sebastian Vettel, παρότι ο δεύτερος έχει κατακτήσει 4 παγκόσμιους τίτλους με την Red Bull.

Όπως είπε ο Marko:

Αυτό που κάνει τον Max να ξεχωρίζει είναι ότι δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Αν αρχίσει να βρέχει, οι άλλοι κάνουν πέντε ή οκτώ γύρους. Μετά βγαίνει ο Max και σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο στον πρώτο του γύρο. Στη Τζέντα κανείς δεν γνώριζε την πίστα. Οι άλλοι οδηγοί έβγαιναν στην πίστα και οδηγούσαν και μετά ο Max βγήκε και μπαμ! Έκανε το ταχύτερο πέρασμα και στα τρία τμήματα της πίστας. Αυτή είναι μια από τις συναρπαστικές του αρετές.

Είναι λίγο λιγότερο επιθετικός, ναι, αλλά τώρα βλέπει τη γενική εικόνα. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά. Στα πρώτα χρόνια, ο Max ήθελε να είναι πάντα ο ταχύτερος σε όλες τις συνθήκες και περιστάσεις. Τώρα έχει μάθει το μέτρο και αποδίδει μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Η διαφορά με τον Vettel είναι ότι έδειξε αυτή την ωριμότητα ήδη από τον πρώτο του αγώνα με τη Red Bull.

Μια άλλη διαφορά είναι πως, αν είχε κάποιο πρόβλημα στις ελεύθερες δοκιμές πριν λίγα χρόνια, πίσω στα πιτς άρχιζε να εκρήγνυται και να φωνάζει. Ενίοτε διατηρούσε αυτή την ανυπομονησία και όταν επέστρεφε στην πίστα, αν ένας πιο αργός οδηγός δεν έκανε στην άκρη αρκετά γρήγορα. Τώρα ο Max είναι πολύ πιο ήρεμος. Αποδίδει με σταθερότητα και σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Είναι, ειλικρινά, ένας εξαιρετικός οδηγός.