Η Royal Dutch Shell, κοινώς γνωστή ως Shell, η πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Λονδίνο, έχει ήδη κάτω από την “ομπρέλα” της 8.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας εξαγοράσει πρόσφατα την Ubitricity.

Τώρα, όμως, παρουσιάζει την τελευταία της ιδέα για την ηλεκτροκίνηση, καθώς μετέτρεψε ένα υπάρχον πρατήριο καυσίμων στο Φούλαμ του Λονδίνου, σε κόμβο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο εν λόγω σταθμός διαθέτει εννιά DC ταχυφορτιστές (175 kW), οι οποίοι είναι της αυστραλιανής εταιρίας Tritium, και είναι το δεύτερο EV hub της εταιρίας, μετά από αυτό του Παρισιού.

Σύμφωνα με τη Shell, ο σταθμός φόρτισης προσφέρει ένα άνετο καθιστικό για τους οδηγούς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όταν περιμένουν τα “γεμίσουν” ενέργεια τα οχήματα τους. Επιπλέον, υπάρχει κατάστημα Costa Coffee και Waitrose. Ο σταθμός φόρτισης διαθέτει ηλιακά πάνελ στην οροφή, με τη Shell να αναφέρει ότι οι φορτιστές τροφοδοτούνται 100% από πιστοποιημένη ηλεκτρική ενέργεια, προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές.

Με αυτόν τον τρόπο εξάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου μπαίνουν σε μεγάλο βαθμό στον τομέα της φόρτισης των EV. Το αν αυτό είναι καλό μένει να φανεί, αλλά το νέο EV hub της Shell στο Λονδίνο φαίνεται σίγουρα εντυπωσιακό.