Το 1991 η Mazda ίδρυσε την M2 Incorporated, μια εταιρία που έγινε γνωστή και ως Mazda Two και ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την παραγωγή ανταλλακτικών και bodykit, ενώ παράλληλα κατασκεύαζε και ειδικές εκδόσεις των μοντέλων της Mazda.

Το πρώτο της αυτοκίνητο ήταν το M2 1001, γνωστό και ως Cafe Racer/Clubman. Βασίζονταν στο ΜΧ-5 και μόλις 300 τέτοια κατασκευάστηκαν.

Η εμφάνισή του αντλεί έμπνευση από τα κλασσικά αγωνιστικά roadster μοντέλα της δεκαετίας του ’60 και έχει χαμηλότερη και σκληρότερη ανάρτηση, εξάτμιση της HKS, μπλοκέ διαφορικό, με τον κινητήρα να δυναμώνει και να αποδίδει περισσότερα άλογα.

Ακολούθησε το M2 1002 το 1992, γνωστό ως Vintage που και αυτό βασίστηκε στο MX-5 αλλά δεν έχει τόσο επιθετική εμφάνιση όσο το Cafe Racer, αφού στόχευε περισσότερο στη πολυτέλεια, έχοντας δερμάτινες και ξύλινες επενδύεις στο εσωτερικό.

Η εταιρία στη συνέχεια παρουσίασε διάφορα πρωτότυπα που κανένα δεν πέρασε στη παραγωγή, προτού κατασκευάσει 50 μονάδες του M2 1015 που βασίζονταν στο Autozam AZ-1 έχοντας νέο bodykit.

Ένα από τα πιο ακραία πρωτότυπα που παρουσίασε ήταν το M2 1006 “CobraSter” που βασιζόταν στο MX-5 και φορούσε έναν V6 2,5-λίτρων κινητήρα. Η εταιρία κατασκεύασε 2 πρωτότυπα αλλά δεν το πέρασε ποτέ στη παραγωγή εξαιτίας της πολυπλοκότητας και των εκτεταμένων τροποποιήσεων που χρειαζόταν.

Το 1995 και μόλις 4 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η M2 Incorporated έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης, με την Mazda να την κλείνει για να μειώσει τις ζημιές.