Η Opel ανακαλεί 21.261 Mokka που κατασκευάστηκαν μεταξύ 16 Φεβρουαρίου και 23 Ιουλίου 2021, επειδή ενδέχεται το λογισμικό της διεπαφής ενσωματωμένων συστημάτων (BSI) να μη είναι σύμφωνο με τις κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ο υαλοκαθαριστήρας του παρμπρίζ να μη λειτουργεί όταν επικρατούν χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (κάτω από τους +3 βαθμούς Κελσίου) και το όχημα σταματά. Ο υαλοκαθαριστήρας θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά όταν το αυτοκίνητο θα κινηθεί με περισσότερα από 10 χλμ/ώρα (κατά τον ίδιο κύκλο οδήγησης) ή μετά την επανεκκίνηση του αυτοκινήτου.

1

Στην Ελλάδα επηρεάζονται 99 αυτοκίνητα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ατυχήματα που να σχετίζονται με την παραπάνω διορθωτική ενέργεια. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή ή/και με ηλεκτρονική αλληλογραφία, ώστε να γίνει προγραμματισμός της μονάδας διεπαφής ενσωματωμένων συστημάτων (BSI) με νέο βελτιωμένο λογισμικό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

2

Επίσης η Opel ανακαλεί 2.609 Combo παραγωγής μεταξύ 15 Νοεμβρίου 2017 και 26 Σεπτεμβρίου 2021, λόγω διαρροής καυσίμου από το βοηθητικό σύστημα θέρμανσης, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς.