Την τρίτη γενιά του Sequoia παρουσίασε σήμερα η Toyota. Το ιαπωνικό μοντέλο βασίζεται στη αρθρωτή TNGA-F πλατφόρμα της ιαπωνικής εταιρίας και φέρει εντελώς νέα εμφάνιση, η οποία έχει την υπογραφή των σχεδιαστικών κέντρων της Toyota στο Ann Arbor και στο Newport Beach της Καλιφόρνια.

Στο εσωτερικό, κυρίαρχο στοιχείο είναι η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, με διαγώνιο 14 ίντσες, ενώ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων υπάρχει οθόνη 12,3 ιντσών. Η οθόνη του infotainment υποστηρίζει Apple CarPlay, με το Sequoia να εξοπλίζεται και με ηχοσύστημα της JBL.

Μηχανικά, το νέο Sequoia προσφέρεται με τον 3,5-λίτρων twin-turbo V6 iForce Max κινητήρα, ο οποίος είναι υβριδικός, με την απόδοση του να ανέρχεται στα 443 άλογα και στα 790 Nm ροπής. Το νέο Sequoia μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 4.082 κιλά, μια αύξηση 22% σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο δέκα σχέσεων, με το υβριδικό σύνολο να φέρει τον ηλεκτρικό του κινητήρα ανάμεσα στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Αυτό εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς, καθώς μπορεί να προσφέρει ηλεκτρική υποβοήθηση, αναγέννηση ενέργειας και οδήγηση μόνο με ηλεκτρική ενέργεια. Ο κινητήρας τροφοδοτείται από μια μπαταρία υδριδίου νικελίου-μετάλλου, η οποία βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα.