Η Koenigsegg επεκτείνει το εργοστάσιο της για την παραγωγή του Gemera

Σχετικά άρθρα

Η Koenigsegg ανακοίνωσε σήμερα τα πλάνα της για μια μεγάλη επέκταση του εργοστασίου της στο Angelholm της Σουηδίας, που θα ενισχύσει σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα και θα φιλοξενήσει όλες τις πτυχές των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων.

Η νέα παραγωγική μονάδα έχει εμβαδό 30.000 τ.μ. και είναι σχεδιασμένη για την κατασκευή -κυρίως- του Gemera. Ο νέος χώρος, που συνδέεται με το υπάρχον εργοστάσιο και τα γραφεία της Koenigsegg, θα κατασκευαστεί στον πρώην διάδρομο του μετασκευασμένου αεροδρομίου της Σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας, εκεί όπου η εταιρεία κατασκευάζει τα αυτοκίνητα της από το 2003.

Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας εγκατάστασης είναι ο ανοιχτός, αλλά επεκτάσιμος χώρος της, που θα χρησιμεύσει ως γραμμή παραγωγής και χώρος ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Η ανακοίνωση της επέκτασης του εργοστασίου έρχεται μόλις ένα χρόνο αφότου η Koenigsegg εγκαινίασε μια δεύτερη εγκατάσταση, 10.000 τ.μ. Η εταιρεία μεγαλώνει, γι’αυτό σκοπεύει να προσλάβει άλλους 100 μηχανικούς και 150 υπαλλήλους παραγωγής μέχρι το τέλος του 2023, για να ανεβάσει τον συνολικό αριθμό εργαζομένων της σε σχεδόν 800.

Η Koenigsegg σχεδιάζει επίσης να προσθέσει μια σειρά από άλλες εγκαταστάσεις στο πλαίσιο της επέκτασής της. Ένα νέο lounge πελατών θα επιτρέπει στους αγοραστές να επιλέγουν τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου τους σε ένα εικονικό μοντέλο πλήρους μεγέθους, ενώ ένας χώρος ζωντανών εκδηλώσεων θα χρησιμοποιηθεί για την αποκάλυψη νέων αυτοκινήτων.

Η Koenigsegg θα φτιάξει και μια πίστα δοκιμών εντός των εγκαταστάσεων της, που θα της επιτρέψει να δοκιμάζει τόσο τα πρωτότυπα, όσο και τα αυτοκίνητα πελατών πριν από την παράδοση τους, ενώ θα υπάρχει και ένα κέντρο εμπειρίας για ξεναγήσεις στο εργοστάσιο.

Ακόμα, θα δημιουργηθεί ένας διαδραστικός χώρος πρασίνου με χώρους συσκέψεων, τραπεζαρίες και υπαίθρια γυμναστήρια, για να ενισχύσει την ευημερία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων, ενώ η Koenigsegg θα προσπαθήσει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο προς τους κλιματικά ουδέτερους στόχους της, εγκαθιστώντας ηλιακούς συλλέκτες.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Christian von Koenigsegg δήλωσε σχετικά:

Κοιτάζοντας πίσω, από το σημείο που ξεκινήσαμε πριν από 27 χρόνια, είναι απίστευτο όταν σκεφτόμαστε το ταξίδι που έχουμε κάνει. Η επέκτασή μας είναι ένα σημάδι της συνάφειάς μας στο παρελθόν και στο μέλλον, όπου είμαστε προσανατολισμένοι στην παροχή τεχνολογίας αιχμής για την κινητικότητα και των χειροποίητων οχημάτων μας κορυφαίας απόδοσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...