Η Ferrari ανακοίνωσε τεχνολογική συνεργασία με τη Qualcomm

Σχετικά άρθρα

H Ferrari ανακοίνωσε στρατηγική τεχνολογική συνεργασία με την Qualcomm, με την ιταλική εταιρία να χρησιμοποιεί τα μικροτσίπ της αμερικάνικης εταιρίας τόσο στα αυτοκίνητα δρόμου της, όσο και στα μονοθέσια της Formula 1.

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει το chipset Snapdragon της εταιρίας τεχνολογίας, για να επιταχύνει τον ψηφιακό της μετασχηματισμό. Ο νέο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, δήλωσε σχετικά:

Η καινοτομία απαιτεί από τους ηγέτες της αγοράς να εργάζονται μαζί. Χάρη σε αυτή τη συμφωνία, επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στις ψηφιακές τεχνολογίες και το web 3.0, τομείς με μεγάλες δυνατότητες για την αυτοκινητοβιομηχανία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Vigna έχει τεχνολογικό υπόβαθρο, καθώς πριν αναλάβει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στη Ferrari, είχε εργαστεί στο παρελθόν στην STMicroelectronics, μια ευρωπαϊκή εταιρεία κατασκευής τσιπ, ενώ από το Νοέμβριο του 2021 που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ανακοίνωσε ότι η Ferrari θα κοιτάξει στην αγορά για τεχνολογικές συνεργασίες.

Το λογότυπο του Snapdragon θα κάνει το ντεμπούτο του στο νέο μονοθέσιο της Ferrari, το F1-75, που θα παρουσιαστεί στο Maranello στις 17 Φεβρουαρίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...