Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια της Tonale, ο CEO της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, τόνισε ότι θα του ήταν αδύνατο να ξεχάσει την κληρονομιά και το πάθος που συνοδεύει την ιστορική ιταλική εταιρία, αναφέροντας εμβληματικά μοντέλα από το παρελθόν όπως η Duetto και η T33 Stradale.

Αυτά, και άλλα πολλά, θα αποτελέσουν έμπνευση για μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα της Alfa Romeo, με τον Imparato να διευκρινίζει ότι θα συνομιλήσει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Stellantis, Carlos Tavares, ώστε η Alfa Romeo “να παρουσιάσει μερικά ονειρεμένα αυτοκίνητα”, που θα του επιτρέψουν να υποστηρίξει την “αφήγηση” της Alfa Romeo για το μέλλον.

1

Ωστόσο, για να πάρουν το πράσινο φως αυτά τα ιδιαίτερα projects, η Alfa Romeo θα πρέπει να αυξήσει τις πωλήσεις και το κέρδος της, κάτι που η ολοκαίνουρια Tonale θα συμβάλλει σε αυτό. Εκτός της τελευταίας, η ιταλική εταιρία έχει επιβεβαιώσει και ένα αμιγώς ηλεκτρικό B-SUV, τα οποία αναμένεται να αυξήσουν τον όγκο των πωλήσεων της Alfa Romeo και θα την βοηθήσουν να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Τι θα είναι αυτά τα ιδιαίτερα projects; Ο Imparato ανέφερε ότι η Alfa Romeo εργάζεται πάνω σε μερικές one-off δημιουργίες, καθώς και σε μερικά μοντέλα με αρκετά περιορισμένη παραγωγή. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γάλλος είπε ότι έχουν πάρα πολλές ιδέες για αυτά και ώθησε τους ανθρώπους να επισκεφτούν το μουσείο της Alfa Romeo στο Arese της Ιταλίας, όπου σε πέντε λεπτά μπορεί να καταλάβει κανείς τις δυνατότητες των πραγμάτων που έχουν στο μυαλό τους, υπονοώντας μερικά συναρπαστικά projects.