Η Stellantis ανακοίνωσε αλλαγές στη διοικητική της δομή για την περιοχή της διευρυμένης Ευρώπης (Enlarged Europe), με ισχύ από την 1η Ιουλίου. Στο πλαίσιο των νέων τοποθετήσεων, ο Santo Ficili αναλαμβάνει καθήκοντα CEO της Maserati, διατηρώντας παράλληλα τη θέση του CEO της Alfa Romeo. Παράλληλα, ο Luca Napolitano τοποθετείται επικεφαλής της Stellantis & You Sales and Services.

Την ίδια στιγμή, ο Jean-Philippe Imparato αποχωρεί από τη Stellantis έπειτα από 36 χρόνια παρουσίας στον όμιλο, ανοίγοντας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του.
Ο Emanuele Cappellano, COO για την περιοχή της διευρυμένης Ευρώπης και ευρωπαϊκών μαρκών και επικεφαλής της Stellantis Pro One, δήλωσε:
Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον Jean-Philippe για την απαράμιλλη συνεισφορά του στην εταιρεία μας, στην οποία αφιέρωσε ολόκληρη την επαγγελματική του ζωή. Ο Jean-Philippe υπήρξε πραγματικό παράδειγμα του πώς μπορεί να συνδυαστεί το πάθος με τις επιχειρήσεις, εμπνέοντας τους ανθρώπους με την καθημερινή του αφοσίωση και τη βαθιά γνώση του για την αυτοκινητοβιομηχανία.
Συγχαίρω τον Santo και τον Luca για τους διορισμούς τους. Έχουν ήδη αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά τους στους οργανισμούς της Maserati και της Stellantis &You και θα διασφαλίσουν τη συνέχεια σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς. Η εμπειρία και οι ηγετικές τους ικανότητες θα είναι καθοριστικές σε αυτό το νέο στάδιο ανάπτυξης.
Ο Jean-Philippe Imparato είναι ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, με πορεία που ξεκίνησε από την Peugeot το 1995 ως sector manager στη Ντιζόν και συνεχίστηκε στη Citroen, όπου ανέλαβε καθήκοντα περιφερειακού διευθυντή στην Τουλούζη.

Στη συνέχεια κατέλαβε σειρά διεθνών και διοικητικών θέσεων στον όμιλο PSA, μεταξύ των οποίων τη διεύθυνση ποιότητας της κοινοπραξίας Dongfeng Peugeot Citroen Automobiles (DPCA) στην Κίνα και την ηγεσία του τομέα ποιότητας προμηθευτών.
Από το 2013 ανέλαβε τη διαχείριση του δικτύου λιανικής PSA Retail, ενώ το 2016 τοποθετήθηκε στη θέση του CEO της Peugeot, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου Push to Pass και στην επιτυχημένη εμπορική πορεία του Peugeot 3008.
Μετά τη δημιουργία της Stellantis το 2021 ανέλαβε τη διοίκηση της Alfa Romeo και το 2024 ορίστηκε πρόεδρος της Stellantis Europe. Τον Ιούνιο του 2025 ηγήθηκε της Maserati, ενώ από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ανέλαβε παράλληλα και τη διοίκηση της Stellantis&You, διατηρώντας κεντρικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξης του ομίλου.
