H Aston Martin έκανε το shakedown της AMR22 στο SIlverstone

Σχετικά άρθρα

Μια ημέρα μετά τα αποκαλυπτήρια της AMR22, η Aston Martin βρέθηκε στην πίστα του Silverstone, η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της βρετανικής ομάδας και έκανε το shakedown του νέου μονοθέσιου της. Πίσω από το τιμόνι του μονοθέσιου βρέθηκε ο Lance Stroll και ο Sebastian Vettel, που έκαναν τους απαραίτητους γύρους στην πίστα, ώστε οι μηχανικοί να εξετάσουν ότι όλα τα συστήματα του μονοθέσιου λειτουργούν απροβλημάτιστα.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της ομάδας, Andrew Green, μιλώντας για το shakedown και ότι η Aston Martin F1 είναι η πρώτη ομάδα που πάτησε πίστα ανέφερε ότι αυτό έγινε επειδή τα νέα μονοθέσια είναι σχεδιασμένα από το μηδέν φέτος. Έτσι, υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν απρόβλεπτα προβλήματα, όταν το αυτοκίνητο μπει για πρώτη φορά στην πίστα.

Πρόσθεσε δε πως εάν οι ομάδες αργήσουν να ανακαλύψουν τέτοια ζητήματα, υπάρχει ο κίνδυνος να συμβιβαστούν στις πρώτες δοκιμές στη Βαρκελώνη, που ξεκινούν στις 23 Φεβρουαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Green είπε:

Αυτό που θέλαμε ήταν να κάνουμε το shakedown όσο το δυνατόν νωρίτερα για να ελέγξουμε όλα τα συστήματα και τα πάντα στο μονοθέσιο. Αυτό μας δίνει λίγο χρόνο μεταξύ shakedown και των δοκιμών της Βαρκελώνης. Αυτός ήταν ο λόγος που είμαστε εδώ σήμερα για το shaedown, ώστε να έχουμε χρόνο να αντιδράσουμε.

Ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό shakedown και να μην υπάρχει τίποτα για να αντιδράσουμε. Επειδή όμως το μονοθέσιο είναι εντελώς καινούργιο, χωρίς καμία απολύτως μεταφορά από το παρελθόν, και οι δοκιμές πριν από τη σεζόν είναι πολύ σύντομες, και οι δεύτερες δοκιμές είναι τόσο κοντά στον πρώτο αγώνα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να αντιδράσουμε, έτσι σκεφτήκαμε ότι είναι καλό να κάνουμε το shakedown πριν από τις πρώτες δοκιμές.

Αυτό δίνει στους εαυτούς μας ένα καλό χρονικό διάστημα μεταξύ του shakedown και του πρώτου τεστ, στο οποίο πρέπει να αντιδράσουμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα