Η Καλιφόρνια μήνυσε την Tesla για φυλετικές διακρίσεις και κατηγορίες για παρενόχληση

Σχετικά άρθρα

Το Τμήμα Δίκαιης Απασχόλησης και Στέγασης της Καλιφόρνια (DFEH – California Department of Fair Employment and Housing) κατέθεσε μήνυση κατά της Tesla για περιστατικά φυλετικών/ρατσιστικών διακρίσεων και παρενοχλήσεων.

Η ρυθμιστική αρχή της πολιτείας της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, κατηγορεί την Tesla πως λειτουργεί με φυλετικούς διαχωρισμούς στον χώρο εργασίας, υποστηρίζοντας πως έχει λάβει εκατοντάδες παράπονα από εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Tesla στο Freemont. Η DFEH αναφέρει πως η Tesla ανέχεται τις διακρίσεις κατά των μαύρων εργαζομένων στο εργοστάσιο, αντικατοπτρίζοντας ισχυρισμούς σε πολλές άλλες εκκρεμείς υποθέσεις εναντίον της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ο Kevin Kish, διευθυντής του DFEH, δήλωσε πως η ρυθμιστική αρχή βρήκε στοιχεία πως το εργοστάσιο της Tesla στο Freemont λειτουργεί με φυλετικούς διαχωρισμούς στον χώρο εργασίας, όπου οι μαύροι εργαζόμενοι δέχονται ρατσιστικά σχόλια, προσβολές και διακρίσεις στην ανάθεση εργασιών, τις αμοιβές και τις προαγωγές.

Από την πλευρά της η Tesla χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως αβάσιμες και δήλωσε πως αντιτίθεται σθεναρά σε όλες τις μορφές διαχωρισμού και παρενόχλησης, ενώ τονίζει πως θα ζητήσει από το δικαστήριο να σταματήσει τη δικαστική πορεία της υπόθεσης ώστε να διερευνήσει τις καταγγελίες “στη βάση γεγονότων και αποδείξεων”.

Η Tesla μάλιστα παρουσιάζει μία εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα για το εργασιακό περιβάλλον που επικρατεί στα εργοστάσια της, υποστηρίζοντας ότι “είναι αντίθετη σε κάθε μορφή διάκρισης, σέβεται και προστατεύει τη διαφορετικότητα, κάτι που φαίνεται και από αυτά που έχει προσφέρει η εταιρεία στην Καλιφόρνια”.

Επίσης αναφέρει πως απολύει πάντα τους υπαλλήλους εκείνους που εμπλέκονται σε ανάρμοστες συμπεριφορές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν ρατσιστικές συκοφαντίες ή παρενοχλούν άλλους.

Τα τελευταία χρόνια, η Tesla έχει δεχθεί πολυάριθμες κατηγορίες από πρώην εργαζόμενους της για σεξουαλική παρενόχληση και για φυλετικές διακρίσεις στο εργοστάσιο της στο Fremont. Ωστόσο, πολλοί δεν προσφεύγουν στα δικαστήρια επειδή η Tesla απαιτεί από τους υπαλλήλους της πλήρους απασχόλησης να επιλύουν τις διαφορές τους κεκλεισμένων των θυρών και όχι σε δημόσια δίκη, υπογράφοντας ρήτρα υποχρεωτικής διαιτησίας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Tesla κλήθηκε να αποζημιώσει ένα μαύρο εργαζόμενό της στο συγκεκριμένο εργοστάσιο με 136,9 εκατ. δολάρια, για περιστατικά παρενόχλησης και κακοποίησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla περιορίζει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των πωλήσεων

Η Tesla μείωσε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα, εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού στη...

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr