Για όγδοη συνεχή χρονιά, η BMW αναδείχτηκε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας οχημάτων στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg στη Νότια Καρολίνα εξήγαγε 257.876 οχήματα, με συνολική αξία εξαγωγών πάνω από 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Η BMW παρήγαγε συνολικά 433.810 οχήματα στο εργοστάσιο, το οποίο συναρμολογεί όλα τα Χ μοντέλα, εκτός από τα X1 και X2. Από αυτά, οι 179.840 μονάδες διατέθηκαν στις ΗΠΑ, αποτελώντας το 53,4% των πωλήσεων όλων των μοντέλων BMW. Τα δύο μοντέλα BMW με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική ήταν η X3 και η X5.

O Milan Nedeljkovic, μέλος Δ.Σ. της BMW και υπεύθυνος παραγωγής, δήλωσε σχετικά:

Το ελεύθερο εμπόριο και οι ανοιχτές αγορές είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των παγκόσμιων επιχειρήσεων και οικονομιών. Γι’ αυτό το λόγο, η BMW και η Ν. Καρολίνα έχουν διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία. Το εργοστάσιο του Spartanburg συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία του BMW Group. Είναι το κέντρο τεχνογνωσίας για την οικογένεια των μοντέλων BMW X. Διαθέτει προσωπικό παγκόσμιας κλάσης που κατασκευάζει κορυφαία προϊόντα. Συγχαίρω τους 11.000 εργαζομένους μας γι’ αυτό το επίτευγμα, και ευχαριστώ τους εταίρους μας σε όλη την Νότια Καρολίνα για την εξαιρετική τους στήριξη.

Τα αυτοκίνητα της BMW που κατασκευάστηκαν στο Spartanburg εξήχθησαν σε περίπου 120 χώρες, κυρίως μέσω του λιμανιού του Charleston (σχεδόν 219.000 μονάδες), μέσω πέντε ακόμα λιμανιών που βρίσκονται νοτιανατολικά και μέσω σιδηροδρόμου προς Καναδά. Οι πέντε μεγαλύτερες χώρες εξαγωγών της BMW Manufacturing ήταν η Κίνα (24,1% του όγκου εξαγωγών), η Γερμανία (12,3%), η Νότια Κορέα (9,4%), ο Καναδάς (5,6%), και η Μ. Βρετανία (5,4%).

Από το 1992, το BMW Group έχει επενδύσει σχεδόν 12 δισ. δολάρια στο εργοστάσιο της Ν. Καρολίνας. Η BMW Manufacturing λειτουργεί ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο του BMW Group στον κόσμο, με καθημερινή παραγωγή που υπερβαίνει τα 1.500 οχήματα. Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει πέντε top-selling μοντέλα BMW X, τέσσερα μοντέλα Motorsport X και δύο plug-in υβριδικά μοντέλα X. Το εργοστάσιο έχει παραγωγική ικανότητα έως 450.000 οχήματα και απασχολεί πάνω από 11.000 άτομα.