Η Porsche 911 Turbo S χάνει κατά κράτος από το Tesla Model X Plaid στο 400άρι

Σχετικά άρθρα

Ο ιδιοκτήτης μιας Porsche 911 Turbo S γνωρίζει ότι το αυτοκίνητο του είναι κάτι περισσότερο από ένα εξαιρετικό, καθημερινό sport μοντέλο, το οποίο είναι πολύ γρήγορο.

Όχι, όμως, τόσο γρήγορο όσο ένα επταθέσιο ηλεκτρικό SUV, με τη διαφορά μεταξύ τους να είναι χαοτική, ενώ όσο cool και αν είναι ο οδηγός του γερμανικού αυτοκινήτου σίγουρα θα τον “πειράξει” το αποτέλεσμα, έστω και λίγο.

Το Model X Plaid διαθέτει 3 ηλεκτροκινητήρες (έναν στον εμπρός άξονα και δύο πίσω), κάτι που το καθιστά τετρακίνητο. Αυτοί αποδίδουν 1.020 άλογα, και για 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 2,6 δευτ., με την τελική να ανακοινώνεται στα 262 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του με μια φόρτιση είναι στα 547 χλμ.

Από το video παρατηρούμε ότι το 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ/ώρα) έρχεται 2,3 δευτ., ενώ το 400άρι το ολοκληρώνει σε 9,75 δευτ. με ταχύτητα εξόδου 233 χλμ/ώρα, με το βάρος του Model X Plaid να ανακοινώνεται στα 2.455 κιλά.

Από την άλλη, η Porsche 911 Turbo S ζυγίζει 1.640 κιλά και παίρνει κίνηση από τον twin-turbo 3,8-λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 650 ίππων με 800 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Η Porsche καταργεί τις 718 Boxster και 718 Cayman στην Ευρώπη

Η Porsche καταργεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις τρέχουσες γενιές των 718 Boxster και 718 Cayman για τον ίδιο λόγο που κατήργησε και την προηγούμενη...

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...
Autoblog.gr