H Lada ανανεώνει το Vesta

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν 6,5 χρόνια μετά την έναρξη της παραγωγής του Vesta, η Lada έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του facelift του μοντέλου. Η ανανέωση αφορά όλη τη γκάμα του Vesta, ήτοι το Vesta Sedan, το Vesta SW, το Vesta Cross και το Vesta SW Cross, ενώ λογικά θα ακολουθήσει και το Vesta Sport.

Το μοντέλο διαθέτει επιπλέον αισθητήρες για τα συστήματα ασφαλείας, ενώ αναμένεται να αποκτήσει ένα πλήρως επανασχεδιασμένο εσωτερικό με περισσότερη τεχνολογία. Οι οπτικές αλλαγές είναι περιορισμένες αλλά αρκετές για γίνει η εμφάνιση πιο φρέσκια. Στο μπροστινό μέρος, νέα είναι τα φωτιστικά σώματα, όντας πλέον full-LED, τα οποία αποτελούν συνέχεια των χρωμιωμένων λωρίδων, που περιβάλλουν τη μάσκα.

Η τελευταία έχει πρόσθετες ρίγες χρωμίου, ενώ ο προφυλακτήρας διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Το προφίλ δεν φέρει αλλαγές, με το Vesta να αποκτά νέα σχέδια για τους τροχούς 16 ιντσών και 17 ιντσών. Στο πίσω μέρος, διακρίνονται τα μοντέρνα γραφικά στα LED φώτα και ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας που φέρει ψεύτικες απολήξεις εξατμίσεων και διαχύτη.

Μηχανικά το μοντέλο εφοδιάζεται με έναν 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 106 ίππων στις 5.800 σ.α.λ. με 148 Nm ροπή στις 4.200 σ.α.λ., και έναν 1.800άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 122 ίππων στις 5.900 σ.α.λ. με 170 Nm στις 3.700 σ.α.λ., οι οποίοι συνδυάζονται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ προαιρετικά υπάρχει ένα επίσης 5-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων για τον δυνατότερο κινητήρα.

Να θυμίσω, το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στην Lada B πλατφόρμα που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την μητρική εταιρία AvtoVaz, μια εταιρία που ανήκει στον όμιλο Renault-Nissan. Η Lada B πλατφόρμα είναι παρόμοια με την Renault-Nissan B πλατφόρμα, την πλατφόρμα που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν αρκετά μοντέλα της, όπως τα Nissan Micra, Nissan Juke, Dacia Logan, Dacia Duster, Dacia Sandero και Datsun Go.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Lada Niva αποκτά ABS και ESP

Παρά το γεγονός πως το Lada Niva κυκλοφορεί από το 1977, το ρώσικo μοντέλο αρνείται να "πεθάνει" και η εταιρία ανακοίνωσε την MY2024 έκδοση...

Η Lada παρουσίασε το X-Cross 5, ένα rebadged μοντέλο της κινέζικης FAW

Η Renault διέκοψε τις σχέσεις της με τη Lada εξαιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία να στρέφεται στην...