Πόσο πιο γρήγορο είναι ένα ελαφρύτερο Subaru Impreza WRX;

Σχετικά άρθρα

Ο Colin Chapman, μηχανολόγος μηχανικός και ιδρυτής της Lotus, έχει μείνει στην ιστορία για δύο πολύ σημαντικά αποφθέγματα, τα οποία αποτέλεσαν την βασική φιλοσοφία σχεδίασης και κατασκευής των μοντέλων της εταιρίας του.

Το πρώτο ήταν Simplify, then add lightness (Απλοποίησε, και μετά πρόσθεσε ελαφρότητα), και το δεύτερο ήταν Adding power makes you faster on the straights; subtracting weight makes you faster everywhere (Η αύξηση της ισχύος σε κάνει πιο γρήγορου στις ευθείες. η αφαίρεση βάρους σε κάνει πιο γρήγορο παντού).

Έχοντας αυτά κατά του, το κανάλι Driven Media του Βρετανού οδηγού αγώνων στο YouTube, Scott Mansell, πήρε ένα Subaru Impreza WRX Estate και έγραψε έναν γύρο αναφοράς στην πίστα Donington Park, που βρίσκεται στο κέντρο της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Mansell κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 29,96 δευτ. Έπειτα, δύο μηχανικοί μέτρησαν το βάρος του αυτοκινήτου, με την πλάστιγγα να δείχνει 1.431 κιλά, με σκοπό να αφαιρέσουν τα πάντα από το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ώστε να το ελαφρώσουν. Κάτι που έκαναν, με το απογυμνωμένο αυτοκίνητο να ζυγίζει 136 κιλά λιγότερα, 1.295 κιλά στο σύνολο.

Στο τέλος, ο Mansell μπήκε ξανά στην πίστα για να δει στην πράξη τα αποτελέσματα της “δίαιτας”, αλλά ο καιρός της Αγγλίας (στις 25 Αυγούστου, που γυρίστηκε το video) έπαιξε τον δικό του ρόλο και το ψιλόβροχο δεν επέτρεψε στον οδηγό να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Ωστόσο, η τετρακίνηση του ιαπωνικού μοντέλου βοήθησε σημαντικά να προσπεράσει supercars, όπως μια Porsche 911 GT3 RS, μια Ferrari 488 Pista, και ένα Radical, τα οποία είναι όλα πισωκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...