Η Formula 1 θέλει αγώνα στο Las Vegas και την Αφρική, και 30 GP ανά έτος

Σχετικά άρθρα

Τον Αύγουστο του 2020, όλες οι ομάδες της Formula 1 υπέγραψαν τη νέα Συμφωνία Ομονοίας (Concorde Agreement), όπου ένας από τους όρους της αναφέρει ότι ο μέγιστος αριθμός αγώνων ανά έτος δεν πρέπει να ξεπερνά τους 24. Η τρέχουσα Συμφωνία Ομονοίας ισχύει μέχρι και το τέλος της σεζόν του 2025, με τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της F1, Stefano Domenicali, να αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι αυτός ο αριθμός είναι πολύ πιθανό να γίνει πραγματικότητα, λέγοντας:

Πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα να πάμε στους 24. Θα έλεγα ότι υπάρχει δυνατότητα να πάμε στους 30 αγώνες. Με βάση το ενδιαφέρον που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο. Από εμάς εξαρτάται να προσπαθήσουμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία λαμβάνοντας υπόψη ποιες είναι οι πίστες που θα ήθελαν να είναι στη F1 και ποιες είναι οι ιστορικές αξίες που πρέπει να δούμε στο ημερολόγιο της F1.

Ο 56χρονος Ιταλός υπαινίχθηκε ότι ένα Grand Prix στο Los Angeles δεν είναι μακριά, ώστε να γίνει ο τρίτος αγώνας σε αμερικάνικο έδαφος (μετά το Austin και το Miami), τονίζοντας:

Δεν είναι μόνο το Las Vegas, υπάρχουν και άλλες πόλεις που ενδιαφέρονται για τη Formula 1. Πρέπει να είμαστε ισορροπημένοι, πρέπει να δούμε ποιες είναι οι άλλες ευκαιρίες. Και πολύ σύντομα θα πούμε σε όλους ποια είναι η στρατηγική μας για την ανάπτυξη αυτής της αγοράς.

Πρόσφατα, ο Lewis Hamilton ανέφερε ότι η πίστα του Kyalami στη Νότια Αφρική πρέπει να επιστρέψει στη F1, με την τελευταία φορά που φιλοξένησε αγώνα να ήταν το 1993. Ο Domenicali τάχθηκε υπέρ αυτού, λέγοντας:

Εκτός από την Αμερική, εκτός από την Κίνα, νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα να βρεθούμε σύντομα στην Αφρική. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον εκεί. Σίγουρα είναι μια ακόμη περιοχή που μέχρι στιγμής λείπει από τη γεωγραφία του ημερολογίου μας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μπαχρέιν, ο Domenicali είπε επίσης ότι ορισμένες πίστες που υπάρχουν σήμερα στο ημερολόγιο μπορεί να χάσουν τη θέση τους, δηλώνοντας:

Υπάρχουν ορισμένοι διοργανωτές που έχουν συμφωνίες που λήγουν και πιθανότατα κάποια από τα τρέχοντα GP δεν θα είναι πλέον μέρος του ημερολογίου.

ΠηγήSkySportsF1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...