Και οι 10 ομάδες υπέγραψαν τη νέα Συμφωνία Ομονοίας της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση των McLaren, Ferrari και Williams, η Formula 1 μόλις έκανε γνωστό ότι και οι εναπομείνασες επτά ομάδες υπέγραψαν τη νέα Συμφωνία Ομονοίας της Formula 1, που θα διέπει το sport από το 2021 έως και το 2025.

Σε δήλωση της η Formula 1 ανέφερε:

Η Συμφωνία θα εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο βιώσιμο μέλλον για τη Formula 1 και σε συνδυασμό με τους νέους κανονισμούς, που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 και θα τεθούν σε ισχύ το 2022, θα μειωθούν οι ανισότητες στα οικονομικά και μέσα στην πίστα μεταξύ των ομάδων, συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση των αγωνιστικών διαφορών, δημιουργώντας πιο εντυπωσιακούς αγώνες.

Με μεγαλύτερο ανταγωνισμό στους αγώνες, θα προσελκύσουμε περισσότερους οπαδούς στο άθλημά μας, ωφελώντας κάθε ομάδα και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παγκόσμια ανάπτυξη της Formula 1.

Ο Chase Carey, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1, δήλωσε σχετικά:

Αυτή η χρονιά ήταν άνευ προηγουμένου για τον κόσμο και είμαστε περήφανοι που η Formula 1 βρήκε τη λύση τους τελευταίους μήνες για να επιστρέψει στους αγώνες με ασφαλή τρόπο. Είπαμε νωρίτερα φέτος ότι λόγω της ρευστής φύσης της πανδημίας, η Συμφωνία Ομονοίας θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο για να συμφωνηθεί από όλες τις ομάδες, και είμαστε ικανοποιημένοι που μέχρι τον Αύγουστο καταφέραμε να επιτύχουμε τη συμφωνία και από τις δέκα ομάδες για τα μακροπρόθεσμα σχέδια και το μέλλον του αθλήματος μας.

Όλοι οι οπαδοί μας θέλουν να δουν πιο στενούς αγώνες, τροχό με τροχό και κάθε ομάδα να έχει την ευκαιρία να ανέβει στο βάθρο. Η νέα Συμφωνία Ομονοίας, σε συνδυασμό με τους κανονισμούς για το 2022, θα θέσει τα θεμέλια για να γίνει αυτό πραγματικότητα και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα είναι πιο οικονομικά δίκαιο και θα κλείσει τα κενά μεταξύ ομάδων στις πίστες.

Τέλος, από την πλευρά του, ο Jean Todt, πρόεδρος της FIA, πρόσθεσε:

Η σύναψη της νέας Συμφωνίας Ομονοίας μεταξύ της FIA, της Formula 1 και και των δέκα ομάδων διασφαλίζει ένα σταθερό μέλλον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Κατά την 70χρονη ιστορίας της, η Formula 1 αναπτύχθηκε με αξιοσημείωτο ρυθμό, ωθώντας τα όρια της ασφάλειας, της τεχνολογίας και του ανταγωνισμού στα απόλυτα όρια, και σήμερα επιβεβαιώνει ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο σε αυτήν την ιστορία.

Κατά τη διάρκεια των πρωτοφανών παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα όλοι σε όλο τον κόσμο, είμαι περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο όλοι οι ενδιαφερόμενοι της Formula 1 συνεργάστηκαν τους τελευταίους μήνες για τα συμφέροντα του αθλήματος και των οπαδών, και συμφώνησαν για πορεία σε πιο βιώσιμο, δίκαιο και συναρπαστικό ανταγωνισμό στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...