Τον Φεβρουάριο του 2021, η Toyota ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με τις Aurora και Denso, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού έναν στόλο αυτόνομων ρομποταξί, τα οποία θα βασίζονται στο Sienna. Σήμερα, η Aurora Innovation έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε τις δοκιμές των ρομποταξί της στους αυτοκινητόδρομους και προαστιακούς δρόμους του Τέξας, των ΗΠΑ.

1

Το ρομποταξί Sienna διαθέτει τη hardware σουίτα Aurora Driver, με τα συστήματα του αυτοκινήτου να διαχειρίζονται συχνά αναστροφές, αλλαγές λωρίδας υψηλής ταχύτητας και είσοδο σε αυτοκινητόδρομο, ενώ μπορούν επίσης να αντιδράσουν σε έργα οδοποιίας, στην κίνηση και στις κακές καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, τα αυτόνομα Sienna μπορούν να εντοπίσουν πεζούς, μοτοσικλετιστές και φανάρια.

2

Εντός των αυτόνομων οχημάτων και μόνο κατά τη διάρκεια των δοκιμών, υπάρχουν δύο χειριστές ασφαλείας.

3

Για να γιορτάσει το λανσάρισμα του συστήματος και των δοκιμών, η Aurora παρέλαβε ορισμένα στελέχη της Toyota από τα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, προτού το όχημα τους μεταφέρει αυτόνομα για ένα μεγάλο τμήμα της διαδρομής, που θα ακολουθούσαν κανονικά προς το διεθνές αεροδρόμιο του Dallas, Fort Worth.