Η Aurora Innovation προχώρησε στην εξαγορά του τμήματος αυτόνομης οδήγησης της Uber, Advanced Technologies Group (ATG), έναντι 4 δισ. δολαρίων, μία κίνηση που θα επιταχύνει τον στόχο της Uber να πετύχει κερδοφορία.

Πρόκειται για μία σημαντική μείωση της αξίας της ATG, που το προηγούμενο έτος συγκέντρωσε 1 δισ. δολάρια από επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Toyota, η Denso και ο όμιλος SoftBank, με την τότε αποτίμηση της να ανέρχεται στα 7,25 δισ. δολάρια.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2021 και στο πλαίσιο της συμφωνίας ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi, θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Aurora και η Uber θα επενδύσει 400 εκατ. ευρώ σε αυτήν.

Πέραν αυτών, οι επενδυτές και εργαζόμενοι της Uber και της ATG αναμένεται να αποκτήσουν μερίδιο 40% στην Aurora, η αξία της οποίας ανεβαίνει στα 10 δισ. δολάρια. Ο Chris Urmson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aurora δήλωσε:

Με την προσθήκη της ATG, η Aurora θα έχει μια απίστευτα ισχυρή ομάδα και τεχνολογία, ένα σαφές μονοπάτι σε αρκετές αγορές και τους πόρους για να αποδώσει.

Με απλά λόγια, η Aurora θα είναι η εταιρεία στην καλύτερη θέση για να δημιουργήσει τα προϊόντα αυτόνομης οδήγησης που είναι απαραίτητα για να κάνουν τις μεταφορές και την εφοδιαστική αλυσίδα πιο ασφαλείς, πιο προσιτές και λιγότερο ακριβές.

Να σημειωθεί πως η Aurora υποστηρίζεται από την Hyundai, την Amazon και μεγάλα venture capitals συμπεριλαμβανομένων των Greylock και Sequoia.