Ξεκίνησαν οι παραδόσεις του Nio ET7, του ηλεκτρικού σεντάν με έως και 1.000 χλμ αυτονομίας

Σχετικά άρθρα

Τον Ιανουάριο του 2021, η Nio παρουσίασε το πρώτο σεντάν της μοντέλο, το ET7, και σήμερα -όπως ακριβώς είχε προγραμματίσει η εταιρία- το μοντέλο ξεκίνησε να πωλείται στην αγορά της Κίνας.

Οι παραδόσεις των πρώτων ΕΤ7 έγιναν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Hefei, της Κίνας, με την Nio να κατασκευάζει νέες εγκαταστάσεις στην ίδια κινεζική πόλη, αλλά σε άλλο μέρος της, το NeoPark. Αυτό θα είναι ένα “έξυπνο” βιομηχανικό πάρκο ηλεκτρικών οχημάτων έκτασης 6.859,4 στρεμμάτων, που θα μπορεί να παράγει 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίας χωρητικότητας 100 GWh ετησίως, όταν είναι σε πλήρη λειτουργία.

Η Nio ανακοινώνει ότι η ναυαρχίδα της έχει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,208, ήτοι το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα για μοντέλα παραγωγής παγκοσμίως. Καλύτερο αποτέλεσμα έχει σημειώσει μόνο η Mercedes-Benz EQS 450+, με Cd 0,200, με το νέο Tesla Model S να έχει ίδιο συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,208, με την Mercedes-Benz EQS 580 4MATIC να βρίσκεται λίγο πιο πίσω, με Cd στο 0,209, ενώ το Lucid Air βρίσκεται στο 0,21.

Το ET7 είναι διαθέσιμο με 3 διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες, μια 70 kWh (500 χλμ αυτονομία), μια 100 kWh (700 χλμ αυτονομίας) και μια 150 kWh (1.000 χλμ αυτονομίας), με την τελευταία να είναι τεχνολογίας solid state και να προσφέρεται στην αγορά από τα τέλη του 2022

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 653 άλογα με 850 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,9 δευτερόλεπτα. Στο εσωτερικό του συναντάμε δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, 23 ηχεία, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2″, ξύλινα διακοσμητικά και μια οθόνη αφής 12,8″ στο κέντρο του ταμπλό.

Επιπλέον, το ET7 εξοπλίζεται με ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης που φέρει chip της Nvidia αλλά και αισθητήρα LiDAR, με τους ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου να εκμεταλλεύονται την υπηρεσία ανταλλαγής μπαταριών Power Swap Station 2.0, η οποία επιτρέπει την αλλαγή της αφόρτιστης μπαταρίας του αυτοκινήτου με μια νέα, φορτισμένη, μέσα σε λιγότερο από 3 λεπτά.

Στο εσωτερικό, το ET7 υποστηρίζει την τεχνολογία Dolby Atmos, που σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα 7.1.4, φέρνει μια “καθηλωτική εμπειρία ακρόασης” στην ηλεκτρική ναυαρχίδα της κινέζικης εταιρίας.

H τιμή του ET7 ξεκινά στην Κίνα από 448.000 γουάν (€64.057).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...