Ο Σαουδάραβας υπουργός αθλητισμού προσκάλεσε τον Hamilton να συζητήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Σχετικά άρθρα

Τόσο πέρυσι, όσο και φέτος, ο Lewis Hamilton, βρισκόμενος στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα της Μέσης Ανατολής. Ο Βρετανός παραδέχτηκε ότι δεν αισθάνεται άνετα να αγωνιστεί στη χώρα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η F1 θα ασκήσει πίεση για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Ο Hamilton ανέφερε πως έλαβε ένα γράμμα από την οικογένεια ενός 17χρονου αγοριού που επρόκειτο να εκτελεστεί, με την Σαουδική Αραβία στα μέσα του Μάρτη να εκτελεί 81 ανθρώπους μέσα σε μια ημέρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των εκτελέσεων σε 92 από τις αρχές του έτους.

Με την Διεθνής Αμνηστία να ζητά την κατάργηση της θανατικής ποινής, ο Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal, ο υπουργός αθλητισμού και μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, προσκάλεσε τον Βρετανό πιλότο για να συζητήσουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, λέγοντας πως είναι “εντελώς ανοικτός” για να συζητήσει για όλα τα θέματα.

Σύμφωνα με τον Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal, οι ξένοι συχνά δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες για το πώς πραγματικά εξελίσσονται τα πράγματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα του και ελπίζει με τη συζήτηση με τον Hamilton να ξεκαθαρίσει κάποιες παρεξηγήσεις. Παρεμπιπτόντως, παραδέχεται πως τα πράγματα δεν είναι τέλεια στη Σαουδική Αραβία, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει η θέληση να λυθούν.

Είδα τα σχόλια που είχε ο Lewis και ότι είχε προβλήματα με μερικά από τα πράγματα στη Σαουδική Αραβία. Του είπα ανοιχτά και ειλικρινά ότι μπορείς να μου μιλήσεις. Ας καθίσουμε, να συζητήσουμε ποια είναι τα προβλήματά σας και να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε, γιατί διαβάζετε πολλά για τη Σαουδική Αραβία, αλλά δεν βλέπετε ποιες είναι οι λεπτομέρειες.

Ο πρίγκιπας Abdulaziz είπε ότι η Σαουδική Αραβία θέλει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή όσον αφορά την αντιμετώπιση των ανησυχιών που εκφράζονται από ξένους, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θέλει να διοργανώνονται μεγάλα αθλητικά γεγονότα στη χώρα, όπως η Formula 1.

Είμαστε εδώ για μια ανοιχτή συζήτηση, με τη FIA, με την Formula 1, με όλους. Πρέπει να καθίσουμε μαζί και να καταλάβουμε την κατάσταση, γιατί είμαστε εδώ μαζί.

Γι’αυτό μίλησα ανοιχτά με τους οδηγούς και μίλησα απευθείας με τον Lewis, λέγοντας ότι αν θέλετε να συζητήσετε αυτά τα θέματα, είστε ευπρόσδεκτοι να το συζητήσετε μαζί μου γιατί έλεγε ότι δεν μπορούσε να βρει κανέναν για να το συζητήσει. Λοιπόν, είμαι έτοιμος να καθίσω μαζί του. Νομίζω ότι πολλά από αυτά τα θέματα πυροδοτούνται γιατί δεν υπάρχει επικοινωνία και δεν υπάρχει κατανόηση του τι συμβαίνει.

Είναι μικρός ο κόσμος σήμερα από άποψη επικοινωνίας, αλλά πραγματικά ζούμε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, με διαφορετικές κουλτούρες και διαφορετικές νοοτροπίες. Είμαστε ανοιχτοί στη συζήτηση, είμαστε ανοιχτοί σε όλα αυτά και είμαστε στην ευχάριστη θέση να το κάνουμε,

είπε ο Abdulaziz Bin Turki Al-Faisal που υπήρξε και ο ίδιος οδηγός αγώνων, έχοντας συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, 6 φορές στον 24ωρο αγώνα του Le Mans από το 2011 έως το 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...