Το Rimac Nevera ολοκλήρωσε δύο εντατικές εβδομάδες χειμερινών δοκιμών στο κέντρο Sottozero της Pirelli κοντά στον Αρκτικό Κύκλο στη Σουηδία, με τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας να είναι ασυνήθιστα ζεστές.

Γι’αυτό, η ομάδα των μηχανικών της Rimac έκανε τις δοκιμές τη νύχτα, όταν οι θερμοκρασίες ήταν πολύ πιο ακραίες, ώστε να δει τη λειτουργία των συστημάτων, όπως το ABS, το ESP και το torque-vectoring.

Έχοντας ήδη υποβληθεί σε τουλάχιστον δύο χρόνια προσομοίωσης και δοκιμών, το αμιγώς ηλεκτρικό κροατικό hypercar των 1.914 ίππων έχει ήδη περάσει τις δοκιμές πιστοποίησης για την αγορά των ΗΠΑ και της ΕΕ, και οι πρώτες παραδόσεις στους τυχερούς πελάτες σε όλο τον κόσμο αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Ταυτόχρονα, η Rimac δοκίμασε στο Nevera τα προτεινόμενα χειμερινά ελαστικά, τα Pirelli P Zero Winter. Το ελαστικό διακρίνεται από μια συγκεκριμένη σήμανση στο πλευρικό τοίχωμα που μαρτυρεί τις εργασίες κοινής ανάπτυξης που πραγματοποιεί η Pirelli σε συνεργασία με τη Rimac. Τα στάνταρ καλοκαιρινά ελαστικά που φέρει από το εργοστάσιο η Nevera είναι τα Michelin Pilot Sport 4S.