Wolff: Ο Michael Masi ήταν ασεβής και αφερέγγυος

Σχετικά άρθρα

Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων Press Association, ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στην F1, Toto Wolff, κατηγόρησε ξανά τον πρώην διευθυντή αγώνων της Formula 1, Michael Masi, ότι δεν σεβόταν τους οδηγούς, ότι δεν δεχόταν κριτική και πως ήταν αφερέγγυος για το άθλημα, καθώς συμπεριφερόταν σαν να ήξερε πάντα καλύτερα απ’όλους.

Συνεχίζοντας, ο Wolff κατηγορεί τον Masi ότι εξαιτίας του Αυστραλού ο Lewis Hamilton έχασε το πρωτάθλημα στο περσινό Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, αφού εφάρμοσε εσφαλμένα τη διαδικασία επανεκκίνησης του αυτοκινήτου ασφαλείας στο τέλος του αγώνα.

Ο Wolff συνέκρινε πόσο καλύτερα νιώθει ότι ο Hamilton όταν δέχεται εποικοδομητική κριτική, με το πώς ο Masi φαινόταν να την αγνοεί, ακόμη και όταν αυτή ήταν καλοπροαίρετη, ενώ θυμήθηκε μια συνάντηση που είχε με τον πρώην διευθυντή αγώνα πριν από τον αγώνα του Άμπου Ντάμπι, λέγοντας:

Είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί είχα φάει μεσημεριανό μαζί του την Τετάρτη πριν από τον αγώνα και του είπα ότι “θέλω πραγματικά να σου πω, χωρίς να σε πατρονάρω, ότι πρέπει να δεχτείς κριτική και να εξελιχθείς από αυτήν. Ο Lewis [Hamilton] το κάνει κάθε μέρα, αλλά είσαι ένας τύπος που πάντα φαίνεται να ξέρει καλύτερα.

Δεν ήθελα να τον επηρεάσω, αλλά πραγματικά ήθελα να του δώσω την ειλικρινή μου γνώμη πως δεν θα έπρεπε να απορρίπτει τις γνώμες άλλων, νομίζοντας εξαρχής πως είναι λάθος. Ακούς από τους οδηγούς για το πώς διεξήχθησαν οι ενημερώσεις των οδηγών [από τον Masi] και μερικά από τα παιδιά είπαν ότι ήταν σχεδόν ασεβές το πώς συμπεριφέρθηκε σε κάποιους από αυτούς.

Απλώς είχε ανοσία σε οποιοδήποτε feedback και ακόμη και σήμερα δεν έχει σκεφτεί σωστά ότι έκανε κάτι λάθος. Ήταν αφερέγγυος για το άθλημα γιατί όλοι συνέχιζαν να μιλούν για το Άμπου Ντάμπι και τον διευθυντή του αγώνα και ο διευθυντής του αγώνα δεν θα έπρεπε να είναι κάποιος για τον οποίο μιλάνε οι άνθρωποι, αλλά κάποιος που κάνει τη δουλειά και φροντίζει να διεξαχθεί ο αγώνας σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Όπως γνωρίζεις, μετά την απομάκρυνση του Michael Masi, η F1 έχει φέτος δύο διευθυντές αγώνων, τον Niels Wittich και τον Eduardo Freitas, οι οποίοι εναλλάσσουν τα καθήκοντα τους.

Διάβασε ακόμα

Πόρισμα FIA: Ο Masi ενήργησε καλή τη πίστει, έκανε ανθρώπινο λάθος

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...