Δημοπρατείται ένα αχρησιμοποίητο κλειδί της McLaren F1 LM και η carbon θήκη του

Σχετικά άρθρα

Η McLaren έχει στο βιογραφικό της ένα από τα καλύτερα και γρηγορότερα supercars που πάτησαν στους δρόμους του πλανήτη μας, την F1. Εκ των πραγμάτων είναι εξαιρετικά σπάνιο, αφού συνολικά κατασκευάστηκαν 106 αυτοκίνητα.

Εξ αυτών, 5 ήταν πρωτότυπα (XP1, XP2, XP3, XP4, XP5), 64 ήταν τα αυτοκίνητα δρόμου της F1, ένα πρωτότυπο της LM (XP1 LM), 5 αυτοκίνητα δρόμου της LM, ένα πρωτότυπο της longtail (XPGT), δύο αυτοκίνητα δρόμου της Longtail (GT) και 28 αγωνιστικά αυτοκίνητα (GTR).

H σκληροπυρηνική έκδοση LM της F1 βγήκε για να γιορτάσει η εταιρία την νίκη της στον 24ώρο αγώνα του Le Mans το 1995, ενώ μετέπειτα η McLaren μετέτρεψε στα χαρακτηριστικά της LM άλλες 2 “απλές” F1.

Το Collecting Cars έχει βγάλει προς πώληση μέσω δημοπρασίας ένα αυθεντικό εργοστασιακό πρωτότυπο της carbon κλειδοθήκης για τη McLaren F1 LM. Η παράδοση του κλειδιού για ένα τόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο γινόταν από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της McLaren, Ron Dennis, ο οποίος ήθελε να φτιάξει μια ειδική θήκη για το κλειδί, που θα αντικατοπτρίζει τα υλικά και την ποιότητα του track-focused supercar.

Αυτή η θήκη κατασκευάστηκε σε τέσσερα μέρη, με εξωτερικά και εσωτερικά καλούπια για κάθε μισό της. Αφού τα τμήματα κόπηκαν προσεκτικά, ένας πολύ μικρός μαγνήτης σπάνιων γαιών τοποθετήθηκε ανάμεσα στα καλούπια και στη συνέχεια αυτά κολλήθηκαν, κρύβοντας το μαγνητικό “κούμπωμα” μεταξύ των στρωμάτων. Στη συνέχεια, κάθε θήκη ολοκληρώθηκε με έναν ασημί μεντεσέ και βίδες.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το υψηλότερο bid για το κλειδί ανέρχεται σε 4.500 δολάρια Αυστραλίας, ήτοι €3.080, ενώ απομένουν 30 λεπτά για την ολοκλήρωση της διαδικτυακής δημοπρασίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα