Την περασμένη σεζόν της Formula 1 είχαμε μια σπάνια ευκαιρία να δούμε μερικά εντυπωσιακά πλάνα μέσα από τα κράνη του Fernando Alonso (στο GP του Βελγίου), του Esteban Ocon (στο GP των ΗΠΑ), και του Charles Leclerc (στο GP του Abu Dhabi).

Η κάμερα βρίσκεται μέσα στο γείσο και μέσα στο προστατευμένο τμήμα του κράνους του οδηγού, και από τον επόμενο χρόνο θα μας προσφέρει μια μοναδική και ρεαλιστική άποψη της αγωνιστικής δράσης.

Στη φετινή σεζόν τα πλάνα από το ύψος των ματιών των οδηγών έχουν γίνει πιο συχνά, με τη FIA να κάνει σήμερα γνωστό ότι από το 2023 όλοι οι οδηγοί θα διαθέτουν υποχρεωτικά κάμερες εντός των κρανών τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της FIA, μετά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής της F1 στο Λονδίνο, αναφέρει:

Μετά τις δοκιμές της τελευταίας γενιάς καμερών στα κράνη στους πρόσφατους αγώνες, αυτές αποδείχθηκαν μεγάλη επιτυχία, δημιουργώντας σημαντικά θετικά σχόλια από τους οπαδούς ως πολύτιμη προσθήκη στη μετάδοση των GP. Ως εκ τούτου, προτάθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα η ενημέρωση των τεχνικών κανονισμών του 2023, επιβάλλοντας τη χρήση αυτών των καμερών κράνους για όλους τους οδηγούς από το 2023 και μετά.