Το Βελγικό GP του 2021 θα μείνει στην μνήμη μας με μελανά χρώματα, μιας και πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία της, μεγαλύτερο ακόμη και από το GP της Indianapolis του 2005, όπου έτρεξαν μόλις 6 μονοθέσια, εξαιτίας της μεγάλης φθοράς των ελαστικών της Michelin. Όπως θυμάσαι, μετά από πολύωρη καθυστέρηση, ο αγώνας πρακτικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά η Formula έδωσε βαθμούς -έστω και μισούς- στους πρώτους δέκα οδηγούς.

Βάζοντας αυτό στην άκρη, όσοι είδαμε ζωντανά τα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά (FP2) του Βελγικό GP, είχαμε την ευκαιρία να δούμε πως είναι να οδηγείς για έναν γύρο στην εκπληκτική πίστα του Spa-Francorchamps, μέσα από τα μάτια του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Fernando Alonso.

Η Formula 1 έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το ίδιο video, μόνο που αυτή τη φορά έχει επέμβει για να σταθεροποιηθεί η εικόνα που προέρχεται από την κάμερα που ήταν τοποθετημένη μέσα στο κράνος του Ισπανού, και δύο εκατοστά αριστερά από το αριστερό του μάτι. Όπως θα δεις, το παραπάνω video είναι ότι το πιο κοντινό μπορούμε οι περισσότεροι από εμάς να φτάσουμε, στην οδήγηση ενός μονοθέσιου της Formula 1!