Αυτά είναι τα νέα μονοθέσια της Formula E

Σχετικά άρθρα

Η Formula E αποκάλυψε την τρίτη γενιά των μονοθεσίων της που θα τα δούμε στους αγώνες από του χρόνου. Ο σχεδιασμός τους είναι τριγωνικός και είναι ταχύτερα από ποτέ, αφού θα είναι σε θέση να πιάσουν ταχύτητα μεγαλύτερη των 320 χλμ/ώρα.

Τα νέα αγωνιστικά διαθέτουν νέο ηλεκτροκινητήρα που παράγει 476 άλογα, με το βάρος τους να έχει μειωθεί κατά 60 κιλά, στα 840. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις μικρότερες μπαταρίες, με τα αγωνιστικά να έχουν βελτιωμένο σύστημα αναγέννησης ενέργειας που φτάνει τα 600 kW και δεν απαιτεί υδραυλικά πίσω φρένα, με αυτά να έχουν αντικατασταθεί από φρένα ανάκτησης.

Σύμφωνα με την Formula E, το 40% περίπου της ενέργειας που χρησιμοποιείται σε έναν αγώνα θα παράγεται από το φρενάρισμα. Η μπαταρία των αγωνιστικών είναι κατασκευασμένη από υλικά βιώσιμης προέλευσης και θα ανακυκλωθεί στο τέλος της ωφέλιμης ζωής της. 

Επιπλέον, τα νέα αγωνιστικά είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένες ίνες άνθρακα, κάτι που τα βοήθησε να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα κατά 10%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...