Η συγκεκριμένη Ferrari 250 GTO δεν είναι αυθεντική αλλά μια ρέπλικα του μοντέλου που είναι πιστό αντίγραφο του αυθεντικού και συμμετέχει σε διάφορους vintage αγώνες. Λογικό για πολλούς, μιας και η κάθε μια από τις 39 αυθεντικές 250 GTO που κατασκεύασε η Ferrari, κοστίζει σήμερα άνω των 30 εκατ. ευρώ, ενώ υπήρξε και περίπτωση που μια 250 GTO πουλήθηκε για 70 εκατ. ευρώ.

Ο Marino Franchitti βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, οδηγώντας το στο περιθώριο του 79του Goodwood Members Meeting που διεξήχθη στις 9-10 του μήνα, με τον V12 κινητήρα να μας χαρίζει τις μελωδίες του.

Η Ferrari 250 GTO είναι ένα από τα καλύτερα Sports Cars όλων των εποχών και κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη Ferrari που έχει κατασκευαστεί στην ιστορία. Το αριθμητικό μέρος του ονόματός της αφορά την χωρητικότητα του κάθε κυλίνδρου ενώ το GTO σημαίνει “Gran Turismo Omologata”.

Μόλις 39 κομμάτια βγήκαν από την γραμμή παραγωγής και αν αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να έτρεξε η 250 GTO σε αγώνες αφού οι κανονισμοί απαιτούν 100 παραδείγματα, να σου απαντήσω πως όλα γίνονται με λίγη ιταλική εφευρετικότητα! Η Ferrari δεν αριθμούσε τα οχήματα με σειριακό τρόπο αλλά “πηδούσε” αρκετούς αριθμούς για οχήματα που απλά δεν υπήρχαν, μπερδεύοντας έτσι την FIA.

Στα τεχνικά τώρα, η GTO φορά τον 3,0-λιτρο V12 κινητήρα που αποδίδει 300 άλογα, έχοντας κόφτη στις 8.500 σ.α.λ. Διαθέτει ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο με αλουμινένιο σώμα, διπλά ψαλίδια εμπρός και live-axle με ημι-ελλιπτικά ελατήρια πίσω, τέσσερα δισκόφρενα και βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.040 κιλά.