Υποχωρεί σημαντικά η μετοχή της Rivian

Σχετικά άρθρα

H τιμή της μετοχής της Rivian υποχώρησε περίπου 13%, μετά από αναφορές ότι η Ford πούλησε περίπου 8 εκατομμύρια από τις μετοχές της που κατείχε στην αμερικάνικη startup ηλεκτρικών οχημάτων.

Η πώληση των μετοχών της Ford γίνεται από την Goldman Sachs, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να κατείχε περίπου το 12% των μετοχών της Rivian, ή κάτι λίγο λιγότερο από 102 εκατομμύρια μετοχές. Επιπλέον, η JPMorgan Chase σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 13 εκατομμύρια έως 15 εκατομμύρια μετοχές της Rivian, χωρίς να γίνεται γνωστό ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος.

Τόσο η Ford, όσο η JPMorgan Chase θα πουλήσουν σε τιμή 26,90 δολαρίων μετοχή, μια έκπτωση 6,7% σε σύγκριση με την αξία τους όταν έκλεισε η διαπραγμάτευση την περασμένη Παρασκευή. Σε αυτή την τιμή, οι 8 εκατομμύρια μετοχές της Ford αξίζουν λίγο περισσότερο από 215 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι 13 έως 15 εκατομμύρια μετοχές της τράπεζας αξίζουν μεταξύ 349 και 403,5 εκατομμύρια δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Rivian είχε φτάσει στα 179,47 δολάρια στις 16 Νοεμβρίου του 2021, αλλά σήμερα έχει βυθιστεί στα 22,78 δολάρια.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rivian προχωρά σε νέες απολύσεις

Η Rivian συνεχίζει τις απολύσεις προσωπικού στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την επιβραδυνόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία έκανε γνωστό πως θα απολύσει...

Η Rivian παρουσίασε τα R2, R3 και R3X

H Rivian παρουσίασε σήμερα τόσο το R2, όσο και ένα μικρότερο αυτοκίνητο, το R3 που θα προσφέρεται και στην έκδοση R3X. Ξεκινώντας από το R2....