Η Rivian έχει μηδενικά έσοδα, αλλά αξίζει σχεδόν όσο η VW

Σχετικά άρθρα

Έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε που η Rivian μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με κεφαλαιοποίηση 66,5 δισ. δολαρίων και ήδη η αγοραία αξία της εταιρίας αγγίζει τα 137,14 δισ. δολάρια, με την μετοχή της να διαπραγματεύεται στα 160,51 δολάρια, έχοντας υπερδιπλασιαστεί από την αρχική της τιμή των 78 δολαρίων.

Αυτό κάνει την Rivian να είναι η μεγαλύτερη εταιρία των ΗΠΑ σε χρηματιστηριακή αξία χωρίς έσοδα, έχοντας μάλιστα σχεδόν ίδια χρηματιστηριακή αξία με την VW (138,04 δισ. δολάρια). Να σημειωθεί πως η Rivian προς ώρας δεν έχει ξεκινήσει τις παραδώσεις των αυτοκινήτων της, με την VW να πουλά σχεδόν 10 εκατ. αυτοκίνητα ετησίως, με τα κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο του 2021 να ανήλθαν σε 11,35 δισ. ευρώ.

Δεν είναι μόνο η μετοχή της Rivian που γνωρίζει σημαντική αύξηση, αφού και η Lucid Motors έχει δει την κεφαλαιοποίηση της να αυξάνεται κατά σχεδόν 350% και από τα 24 δισ. δολάρια να αγγίζει πλέον τα 85 δισ δολάρια, ξεπερνώντας αυτή της Ford (79,8 δισ. δολάρια). Η Lucid θα κατασκευάσει 20.000 Air μέσα στο 2022, έχοντας ήδη 17.000 κρατήσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rivian προχωρά σε νέες απολύσεις

Η Rivian συνεχίζει τις απολύσεις προσωπικού στη προσπάθεια της να αντιμετωπίσει την επιβραδυνόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρία έκανε γνωστό πως θα απολύσει...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...