Από τον περασμένο Νοέμβριο το εργοστάσιο της Lordstown Motors έχει περάσει στα χέρια της Foxconn έναντι 230 εκατομμυρίων δολαρίων, με την αμερικάνικη εταιρία να κάνει τώρα γνωστό ότι αναζητά επιπλέον 150 εκατομμύρια δολάρια για να βάλει στην παραγωγή το αμιγώς ηλεκτρικό pickup της, το Endurance.

Ο πρόεδρος της ταϊβανέζικης εταιρίας τεχνολογίας, Young Lu, έχει κάνει γνωστό ότι η παραγωγή του pickup της Lordstown για τους πελάτες της θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, παρότι η General Motors πούλησε ολόκληρο το μερίδιο της στην εταιρεία.

Η Lordstown Motors αναφέρει ότι χρειάζεται το πρόσθετο κεφάλαιο για να αυξήσει την παραγωγή του pickup της, ενώ παράλληλα και για να ολοκληρώσει τις δοκιμές και την αγορά υλικών και εξαρτημάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έδωσε η Lordstown, τα ταμειακά της αποθέματα είναι στα 204 εκατ. δολάρια, όταν πριν ένα χρόνο άγγιζαν τα 587 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει λάβει τα 200 εκατομμύρια δολάρια από την Foxconn για τα περιουσιακά της στοιχεία.