H GM πούλησε όλες τις μετοχές της στην Lordstown Motors

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αμερική, στα τέλη του περασμένου έτους η General Motors πούλησε όλο το μερίδιό που κατείχε στην Lordstown Motors, στην ίδια την εταιρία. Η GM είχε αγοράσει 7,5 εκατομμύρια μετοχές, κατά την αρχική επένδυση της στην Lordstown Motors, αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% της εταιρίας.


Ο Jim Cain, εκπρόσωπος της General Motors, αρνήθηκε να διευκρινίσει πότε ακριβώς πωλήθηκαν οι μετοχές ή τα καθαρά έσοδα από την πώληση, αλλά είπε ότι το σύνολο τους ήταν ασήμαντο, ενώ προσπαθώντας να εξηγήσει την αρχική αγορά είπε:

Ο στόχος της επένδυσης μας ήταν να τους επιτρέψουμε να ολοκληρώσουν την αγορά του εργοστασίου και να επανεκκινήσουν την παραγωγή του Endurance.

Τον Νοέμβριο του 2019, η Lordstown Motors αγόρασε το εργοστάσιο της GM, που βρίσκεται στο χωριό Lordstown του Οχάιο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να κλείσει. Ωστόσο, οι πολλές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε η Lordstown Motors ανάγκασε την εταιρία να πουλήσει με τη σειρά της, τον περασμένο Νοέμβριο, το εν λόγω εργοστάσιο στην Foxconn, έναντι 230 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πρόεδρος της ταϊβανέζικης εταιρίας τεχνολογίας, Young Lu, έχει κάνει γνωστό ότι η παραγωγή του αμιγώς ηλεκτρικού pickup της Lordstown, το Endurance, θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους, αλλά δεν θα μπορέσει να κατασκευάσει περισσότερα από 3.000 οχήματα πριν από το τέλος του 2023.

ΠηγήCNBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Rezvani teasάρει το Arsenal

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Rezvani Motors θα παρουσιάσει το Arsenal, ένα νέο θωρακισμένο SUV που σύμφωνα με την εταιρία θα εξοπλίζεται με την...

Διαθέσιμο και ως επαγγελματικό το Ineos Grenadier

Η Ineos Automotive έκανε σήμερα γνωστό ότι προσφέρει το Grenadier ως επαγγελματικό στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Αντικαθιστώντας το υπάρχον διθέσιο Utility Wagon στη γκάμα,...

Η Pininfarina προσφέρει Batman εκδόσεις των B95 και Battista

Η Automobili Pininfarina δημιούργησε μια νέα σειρά εξαιρετικά αποκλειστικών αυτοκινήτων που εμπνέονται από το στυλ του Bruce Wayne, του φανταστικού ανθρώπου που κρύβεται πίσω...