Tesla: Μήνυσε πρώην υπάλληλο της για κλοπή εμπορικών μυστικών

Σχετικά άρθρα

Η Tesla κατάθεσε μήνυση εναντίον ενός πρώην υπαλλήλου της, κατηγορώντας τον πως έκλεψε εμπορικά μυστικά που αφορούν τον Dojo, τον υπερυπολογιστή που ετοιμάζει.

Στη μήνυση, η Tesla ισχυρίζεται πως ο Alexander Yatskov, που εργάστηκε για λογαριασμό της μόλις τέσσερις μήνες, αποθήκευσε σε προσωπικές τους συσκευές εμπιστευτικές πληροφορίες του Dojo και αρνήθηκε να τις επιστρέψει.

Πρόκειται για παράνομη διατήρηση εμπορικών μυστικών από έναν υπάλληλο ο οποίος, στο σύντομο χρονικό διάστημα του στην Tesla, είχε ήδη αποδείξει πως έλεγε επανειλημμένως ψέματα, παρέχοντας έναν “ψεύτικο” φορητό υπολογιστή για να προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη του,

αναφέρει η Tesla στη μήνυση που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή 6 Μάιου, στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ζητώντας από τον Yatskov αποζημίωση, να επιστρέψει όλα τα αρχεία που έκλεψε και να σταματήσει να τα μοιράζεται με τρίτους.

Η Tesla ισχυρίζεται επίσης πως ο Yatskov, μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων, παραποίησε το βιογραφικό του σχετικά με το εργασιακό του ιστορικό και τις δεξιότητές του για να προσληφθεί στην εταιρία, και επίσης παραβίασε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας και τήρησης του απορρήτου που υπέγραψε με την εταιρεία, η οποία του απαγορεύει να αποκαλύψει ή να αποθηκεύσει εμπορικά μυστικά.

Η Tesla προχώρησε στη πρόσληψη του Yatskov τον περασμένο Ιανουάριο προκειμένου να συμβάλει στη κατασκευή του συστήματος ψύξης του υπερυπολογιστή της.

Ο Yatskov παραδέχτηκε πως μετέφερε σε προσωπικό του υπολογιστή εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με το Dojo, αλλά σύμφωνα με την καταγγελία αρνήθηκε να τις επιστρέψει στην εταιρεία. Από τις 6 Απριλίου βρισκόταν σε διοικητική άδεια, με την Tesla να ζητά όλες τις συσκευές του ώστε να ανακτήσει από αυτές τα σχετικά αρχεία. Ο Yatskov το μόνο που έκανε ήταν να πάει στην Tesla έναν “ψεύτικο” φορητό υπολογιστή, για να προσπαθήσει να καλύψει τα ίχνη του. Ο Yatskov παραιτήθηκε στις 2 Μαΐου.

Ο Dojo είναι ένας από τους ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου και αναμένεται να λειτουργήσει κάποια στιγμή μέσα στο έτος. Ο υπερυπολογιστής εκπαιδεύεται με την αξιοποίηση βίντεο που καταγράφουν οι κάμερες που βρίσκονται πάνω στα αυτοκίνητα της Tesla. Φιλοξενεί το νευρωνικό δίκτυο στο οποίο βασίζεται η αυτόνομη οδήγηση των αυτοκινήτων της Tesla και επεξεργάζεται τεράστιους όγκους δεδομένων που προέρχονται από τα βίντεο που καταγράφουν τα αυτοκίνητα της Tesla, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της τεχνητής νοημοσύνης, κάνοντας την αυτόνομη οδήγηση των μοντέλων της εταιρίας ασφαλέστερη και πιο εκλεπτυσμένη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...