Η Tesla ετοιμάζει ανθρωποειδές ρομπότ

Σχετικά άρθρα

Ο Elon Musk παρουσίασε το σχέδιο για την ανάπτυξη ανθρωποειδούς, μεταλλικού ρομπότ, από την Tesla, ικανού να εκτελεί ανιαρά, επαναλαμβανόμενα ή επικίνδυνα καθήκοντα, βασιζόμενου στην ίδια τεχνολογία που θα αξιοποιηθεί στα ημιαυτόνομα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του.

Σύμφωνα με τον Musk, το πρωτότυπο αυτού, που βάφτισε Tesla Bot, θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά. Θα έχει πέντε δάχτυλα στα χέρια, θα κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης και θα έχει και ανδρόγυνο, ασπρόμαυρο παρουσιαστικό.

Το ρομπότ θα έχει “βαθύ αντίκτυπο” στην αμερικανική και στην παγκόσμια οικονομία, προεξόφλησε ο Musk, αφού δυνητικά θα βάλει τέλος στην έλλειψη εργατικών χεριών και θα μειώσει το μισθολογικό κόστος. Πρόσθεσε πως θεωρεί σημαντικό το ρομπότ αυτό να μην είναι πάρα πολύ ακριβό, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Για τον ίδιο:

Aσφαλώς η Tesla είναι η σημαντικότερη εταιρεία ρομποτικής στον κόσμο, καθώς τα αυτοκίνητά της είναι ήδη ρομπότ με τροχούς, έχουν συνείδηση όταν κινούνται στους δρόμους, καθώς διαθέτουν λογισμικό που τους επιτρέπει να έχουν αντίληψη του περιβάλλοντός τους και να κινούνται αυτόνομα, χωρίς επέμβαση του οδηγού.

Είναι λογικό επομένως να υπάρξει και ένα ρομπότ της Tesla με ανθρωποειδή μορφή.

Μεταξύ άλλων, σκοπός της παρουσίασης, που αφορούσε κυρίως την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη δημιουργία πλήρως αυτόνομων αυτοκινήτων, ήταν η Tesla να προσελκύσει νέους μηχανικούς.

Το Tesla Bot θα έχει ύψος γύρω στο 1,73 μ. θα ζυγίζει 57 κιλά και θα είναι “φιλικό”, και θα “μπορείτε να του ξεφύγετε τρέχοντας γρηγορότερα απ’ αυτό”, αφού δεν θα μπορεί να διανύει πάνω από 8 χιλιόμετρα την ώρα, είπε χαριτολογώντας ο Musk. Θα μπορεί να μεταφέρει έως 20 κιλά βάρους και θα διαθέτει μεταξύ άλλων 8 κάμερες.

Έχει 40 ηλεκτρομηχανικούς actuators, 12 στα χέρια, 12 στους βραχίονες, 12 στα πόδια, 2 στον λαιμό και 2 στον κορμό, που το καθιστούν ως ένα από τα πιο προηγμένα ανθρωπόμορφα ρομπότ του κόσμου.

Ο Musk οραματίζεται πως το ρομπότ της εταιρείας του θα φέρει έναν κόσμο στον οποίο η χειρωνακτική εργασία δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική, αλλά “επιλογή”.

Στο μέλλον, η σωματική εργασία θα είναι επιλογή. Πιθανότατα αυτό θα οδηγήσει κάποια μέρα σε ένα οικουμενικό βασικό εισόδημα.

Θεωρεί πως η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει ανταγωνιστική σχέση με τον ανθρώπινο πολιτισμό και ελπίζει, χάρη στη Neuralink, να μπορέσει να υπάρξει “συμβιωτική σχέση” ανθρώπων και τεχνολογιών.

Στην εκδήλωση, στην οποία ο Musk παρουσίασε μικροεπεξεργαστές που σχεδιάστηκαν από την εταιρεία του για τον υπολογιστή υπερυψηλής ταχύτητάς της, που βάπτισε Dojo, υποσχέθηκε πως ο υπολογιστής θα είναι λειτουργικός το 2022.

Το Tesla Bot που θα διαθέτει περισσότερη δύναμη από τον μέσο άνθρωπο, θα λειτουργεί αυτόνομα, διαθέτοντας τον υπολογιστή Dojo που αναπτύσσει η εταιρεία για τα πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα. Αντί για πρόσωπο θα έχει οθόνη και θα χρησιμοποιεί αρκετά από τα συστήματα που συναντάμε στα αυτοκίνητα της Tesla, όπως αισθητήρες, κάμερες, νευρωνικά δίκτυα κ.λ

Όπως είπε ο Musk

Φτιάχνουμε τα κομμάτια που θα ήταν χρήσιμα για ένα ανθρωποειδές ρομπότ, οπότε μάλλον θα τα καταφέρουμε. Αν δεν το κάνουμε, κάποιος άλλος θα το κάνει – και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είναι ασφαλές.

Νομίζω ότι αυτό θα είναι πολύ καινοτόμο. Tο ρομπότ θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου.

Αν και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πράγματα τόσο βασικά όσο οι δουλειές του σπιτιού, προορίζεται για μη ασφαλή, επαναλαμβανόμενα ή βαρετά καθήκοντα.

Ο Musk ελπίζει ότι το ρομπότ δεν γίνεται αντιληπτό ως κάτι “δυστοπικό” και ότι μπορεί ακόμη και “να είναι φίλοι μας”, με την Tesla να στοχεύει να κάνει χρήσιμη την τεχνητή νοημοσύνη που θα χρησιμοποιηθεί κατηγορηματικά για καλό σκοπό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla περιορίζει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των πωλήσεων

Η Tesla μείωσε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα, εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού στη...

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr