Ford Kuga PHEV: Το best-seller μοντέλο της κατηγορίας του στην Ευρώπη το 2021

Σχετικά άρθρα

Τα plug-in υβριδικά (PHEV) μοντέλα προσφέρουν αδιαμφισβήτητα χαμηλή κατανάλωση σε μεικτές συνθήκες οδήγησης, και κυρίως στην καθημερινότητα όπου μπορείς να κινηθείς αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Με την παρουσίαση της τρίτης γενιάς του Kuga πριν τρία χρόνια, η Ford πρόσθεσε ένα PHEV σύνολο στο δημοφιλές μοντέλο της, το οποίο έγινε άμεσα εμπορική επιτυχία, καθώς το 2021 το Kuga PHEV ήταν το νούμερο 1 σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην κατηγορία των plug-in υβριδικών στην Ευρώπη.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό συμβάλει η απρόσκοπτη λειτουργία του συνόλου, το οποίο συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5-λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια γεννήτρια, καθώς και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh. Η απόδοση του ανέρχεται στους 225 ίππους, με το Kuga PHEV να μπορεί να κινηθεί για τουλάχιστον 50 χλμ. αμιγώς ηλεκτρικά (86 χλμ. μέσα στην πόλη).

Σύμφωνα με στοιχεία του 2021, σχεδόν το μισό (49%) της συνολικής απόστασης που διανύθηκε από τους οδηγούς του Kuga PHEV έγινε μόνο με χρήση της μπαταρίας. Επιπρόσθετα, πάνω από τα 2/3 των ταξιδιών των οδηγών του αυτοκινήτου είναι μικρότερες από 55 χλμ., και μπορούν να ολοκληρωθούν χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργεια της μπαταρίας.

Το αυτοκίνητο διαθέτει 4 προγράμματα οδήγησης, τα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge, με την κατανάλωση να ανακοινώνεται στα 1,2 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 29 γρ/χλμ. Αυτό το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση για εταιρικό όχημα, βάζοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα ντίζελ, με τα PHEV να επωφελούνται από τις φοροελαφρύνσεις που ισχύουν για όσα κοστίζουν λιγότερο από €40.000 προ φόρων και εκπέμπουν έως 50 γρ/χλμ.

Πιο σημαντικό είναι ότι δεν περιορίζονται από τα μέτρα του Δακτυλίου της Αθήνας, απολαμβάνοντας τα οφέλη των ηλεκτρικών, με το επιτόκιο αγοράς του αυτοκινήτου να είναι στα 2,99%.

Το Kuga PHEV έρχεται με μια σειρά από τεχνολογίες που βοηθούν στην εξοικονόμηση καυσίμου και στην μεγιστοποίηση της ταχύτητας φόρτισης της μπαταρίας του. Κατεβάζοντας την εφαρμογή FordPass στο smartphone σου, έχει τη δυνατότητα να δεις πληροφορίες για τις πρόσφατες διαδρομές με στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμου, που θα βοηθούν στον έλεγχο των μηνιαίων εξόδων.

Επιπλέον, ο “βοηθός πέδησης” (Brake Coach) μπορεί να σου μάθει πώς να φρενάρεις πιο αποτελεσματικά για να περιορίσεις την κατανάλωση, ενώ ο “βοηθός ηλεκτρικού” (EV Coach) θα σε κάνει καλύτερο στο πόσο γρήγορα επαναφορτίζεται η μπαταρία του συστήματος.

Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από οικιακή πρίζα ολοκληρώνεται σε περίπου 6 ώρες, ενώ με το Wallbox της Ford ο χρόνος περιορίζεται σημαντικά και πέφτει στις 3 με 3,5 ώρες. Επιπλέον, η μπαταρία φορτίζεται και αυτόματα εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία χάνεται στο φρενάρισμα.

Κατά την οδήγηση το head-up display με το οποίο εξοπλίζεται το αυτοκίνητο προβάλλει στο παρμπρίζ τις βασικές ενδείξεις στο ύψος του ματιού, με το HUD να είναι συμβατό και με πολωτικά γυαλιά ηλίου. Έτσι, μπορείς να δεις την ταχύτητα του αυτοκινήτου, τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, τις ενδείξεις του cruise control και τα δεδομένα της αναγνώρισης οδικής σήμανσης (TSR) χωρίς να πάρεις το βλέμμα σου από τον δρόμο.

Ακόμα, για την ευκολία σου, υπάρχει μια μικροσκοπική πανοραμική κάμερα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, που προβάλει μια διαιρούμενη εικόνα στην κεντρική οθόνη του Ford SYNC 3, για να μπορείς να δεις οχήματα, δικυκλιστές ή πεζούς που μπορεί να έρχονται από οποιαδήποτε πλευρά του αυτοκινήτου. Αυτή η ευρυγώνια κάμερα σε βοηθά ιδιαίτερα, όταν βγαίνεις από στενή θέση στάθμευσης ή σε πολυσύχναστο δρόμο χωρίς να έχεις καλή ορατότητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ford κατοχύρωσε το όνομα RS200

Η Ford υπέβαλε αίτηση στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κατοχυρώσει το όνομα RS200, αναζωπυρώνοντας τις φήμες για ένα νέο σπορ...

Η απόκτηση του Ford Puma έγινε πιο εύκολη και προσιτή από ποτέ

Η Ford ανακοίνωσε το νέο καινοτόμο πρόγραμμα της, με την ονομασία Ford Value, το οποίο έρχεται να αναδείξει την ευκολία και τα οφέλη που...

Η Ford θα δώσει 365 εκατ. δολάρια για την αποφυγή επιβολής τελωνειακών κυρώσεων στις ΗΠΑ

Η Ford συμφώνησε σε έναν από τους μεγαλύτερους διακανονισμούς τελωνειακών κυρώσεων στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ, συμφωνώντας να πληρώσει 365 εκατομμύρια δολάρια σε μία...

Απεργία προμηθευτών διακόπτει την παραγωγή του Ford Focus στη Γερμανία

Η Ford αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της στο Saarlouis της Γερμανίας, εξαιτίας της απεργίας τοπικών προμηθευτών που διέκοψε τις παραδόσεις ανταλλακτικών. Σύμφωνα...
Autoblog.gr