H Tesla επεκτείνει το “άνοιγμα” των Supercharger φορτιστών σε επιπλέον 5 χώρες της Ευρώπης για μη-Tesla κατόχους

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα σπουδαιότερα πλεονεκτήματα ιδιοκτησίας ενός μοντέλου της Tesla είναι η δυνατότητα χρήσης του αποκλειστικού δικτύου ταχυφορτιστών της για γρήγορη, εύκολη και φθηνή φόρτιση.

Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2021 η Tesla “άνοιξε” στην Ολλανδία πιλοτικά το δίκτυο των Superchargers για όλους τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι όλοι οι Superchargers σταθμοί της στην Ολλανδία είναι πλέον “ανοιχτοί” για όσους οδηγούν ένα μη-Tesla αυτοκίνητο.

Με το πιλοτικό “άνοιγμα” στην Ολλανδία να κρίνεται επιτυχημένο, ακολούθησε η Γαλλία και η Νορβηγία, και σήμερα γίνεται γνωστό ότι προστέθηκαν άλλες πέντε χώρες. Αυτές είναι η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Tesla δεν “ανοίγει” αμέσως όλους τους Supercharger σταθμούς σε αυτές τις χώρες. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Tesla κάνει -αρχικά- διαθέσιμους 15 Supercharger σταθμούς με 158 φορτιστές σε όλη την επικράτεια για κατόχους ηλεκτρικών άλλων μαρκών. Οι 15 τοποθεσίες των σταθμών είναι: Aberystwyth, Adderstone, Aviemore, Banbury, Birmingham St Andrews, Cardiff, Dundee, Flint, Folkestone Eurotunnel, Grays, Manchester Trafford Centre, Thetford, Trumpington, Uxbridge και Wokingham.

Στο Βέλγιο, οι μη-Tesla κάτοχοι θα μπορούν να φορτίσουν σε 9 σημεία, από τα συνολικά 14.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...