Hamilton: Σήμερα θα μπορούσα να παλέψω με τις Red Bull

Σχετικά άρθρα

Στο ισπανικό Grand Prix η Mercedes έδειξε πως βρήκε λύση στο porpoising και βελτίωσε κατά πολύ την απόδοση των μονοθεσίων της, με τους πιλότους της να μπορούν πλέον να δώσουν μάχη με τα μονοθέσια της Red Bull και της Ferrari.

Ο George Russell ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, με τον Lewis Hamilton, παρότι στο πρώτο γύρο έπεσε στη τελευταία θέση, μετά την επαφή που είχε με τον Kevin Magnussen, επαφή που οδήγησε στο σκάσιμο του μπροστινού αριστερού ελαστικού του, κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση, έχοντας εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, ενώ θα μπορούσε να τερματίσει και στη 4η θέση εάν μια διαρροή νερού δεν τον ανάγκαζε να κόψει ρυθμό και να τον προσπεράσει ο Carlos Sainz.

Μετά την επαφή με τον Magnussen, ο Hamilton είχε 50 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Verstappen, ενώ στο τέλος του αγώνα, η διαφορά αυτή είχε μειωθεί στα 40 δευτερόλεπτα.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Hamilton δήλωσε πως πιστεύει ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον σημερινό αγώνα, δίνοντας μάχη με τις Red Bull. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε:

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλύτερος και το μονοθέσιο ήταν πολύ καλύτερο κατά τη διάρκεια του αγώνα χάρη στις αναβαθμίσεις. Αυτό είναι ένα σπουδαίο σημάδι ότι πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν έχω καμία αμφιβολία πως πλέον μπορούμε να παλεύουμε ξανά για νίκες. Σήμερα, αν δεν είχα την επαφή στον πρώτο γύρο θα πάλευα με τις Red Bull. Αυτό μου δίνει μεγάλη ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα παλέψουμε για τη νίκη.

Ο Hamilton πρόσθεσε πως η Mercedes πειραματίστηκε “σε κάτι” στο μονοθέσιο του Russell “που τελικά είναι ο καλύτερος τρόπος για τις κατατακτήριες“. Έτσι αυτό “το κάτι” θα το έχει και αυτός στο GP του Μονακό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Βρετανός πρόσθεσε πως η σημερινή του επίδοση είναι σαν νίκη γι’αυτόν και για την ομάδα του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr