Hamilton και Vettel σε νέα “κόντρα” με τον πρόεδρο της FIA. “Οι οδηγοί της F1 πρέπει να μιλούν”

Σχετικά άρθρα

Ο νέος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έκανε κάποιες αμφιλεγόμενες δηλώσεις υποστηρίζοντας πως οι πιλότοι της Formula 1 δεν πρέπει να επωφελούνται από την “δύναμη” που τους προσφέρει η θέση στην οποία βρίσκονται, για να προωθούν τις πεποιθήσεις τους σε θέματα που δεν σχετίζονται με τη Formula 1.

Όπως είπε, “δεν υπήρχε περίπτωση” να χρησιμοποιήσει τη δύναμη που του παρέχει η θέση του προέδρου της FIA για “επιβάλει τις πεποιθήσεις του” και το ίδιο ζητά να κάνουν και οι πιλότοι.

Ο Ben Sulayem φάνηκε να αμφισβητεί τις δράσεις των Lewis Hamilton, Sebastian Vettel και Lando Norris, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το προφίλ τους προσπαθούν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα εκτός της F1. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της FIA σε ερώτηση “τι δεν πρέπει να γίνει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός” απάντησε:

Ο Niki Lauda και ο Alain Prost νοιάζονταν μόνο για την οδήγηση. Τώρα, ο Vettel οδηγεί ένα ποδήλατο με ουράνιο τόξο, ο Lewis είναι παθιασμένος με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο Norris ασχολείται με την ψυχική υγεία.

Όλοι έχουν το δικαίωμα να σκέφτονται. Για μένα, το μόνο ερώτημα είναι εάν θα πρέπει να επιβάλλουμε τις πεποιθήσεις μας στο κοινό μέσω του αθλήματος.

Έχω αραβική κουλτούρα. Είμαι διεθνής και μουσουλμάνος. Δεν επιβάλλω τις πεποιθήσεις μου σε άλλους ανθρώπους. Δεν υπάρχει περίπτωση! Ποτέ.

Οι παραπάνω δηλώσεις του Ben Sulayem προκάλεσαν αντιδράσεις και στη προσπάθεια του να τις ανασκευάσει έγραψε στο Twitter:

Ως οδηγός, πάντα πίστευα στον αθλητισμό ως καταλύτη προόδου στην κοινωνία. Γι’ αυτό η προώθηση της βιωσιμότητας, της διαφορετικότητας και της ένταξης είναι βασική προτεραιότητα της εντολής μου. Με τον ίδιο τρόπο, εκτιμώ τη δέσμευση όλων των οδηγών και των πρωταθλητών για ένα καλύτερο μέλλον.

Όπως ήταν φυσικό, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Hamilton για τις δηλώσεις του Ben Sulayem, με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 να λέει πως ανεξάρτητα από τις απόψεις του προέδρου της FIA, οι οποίες όπως είπε μπορεί να παρερμηνεύθηκαν, δεν θα χαλαρώσει στον ακτιβισμό του, συμπληρώνοντας πως όλοι οι οδηγοί της F1 θα πρέπει να είναι εξίσου “ειλικρινείς” σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, προσθέτοντας:

Αυτό δεν μας εμποδίζει να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Το άθλημα αυξάνεται συνεχώς. Έχουμε μεγαλύτερο κοινό από ποτέ. Συνεχίζει να είναι μια σημαντική πλατφόρμα για να χρησιμοποιούμε τις φωνές μας.

Κάθε ένας από εμάς εδώ, στον κλάδο μας, στις εταιρείες μας, μπορεί να κάνει περισσότερα για να μιλήσει περισσότερο για πράγματα και να πυροδοτήσει περισσότερες συζητήσεις.

Προχωράμε με πολύ αργό ρυθμό. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα τους. Ενθαρρύνω όλους τους οδηγούς να είναι πιο ειλικρινείς στο μέλλον για πράγματα που τους ενδιαφέρουν. Είμαι περήφανος που βλέπω τι κάνει ο Seb και που είμαι σύμμαχος δικός του.

Ο Vettel, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στο μεγαλύτερο gay περιοδικό του Ηνωμένου Βασιλείου, το Attitude, όπου δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρχουν αγώνες της F1 σε χώρες “λιγότερο ανεκτικές στα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας”, είπε:

Επαινώ τις προσπάθειες του Lewis για τη διαφορετικότητα. Τα θέματα που συνεχίζει να θίγει o Lewis, τα ζητήματα για τα οποία μιλάει ο Lando και τα πράγματα που ανέφερα, πιστεύω ότι είναι θέματα που είναι πολύ σημαντικό να εξεταστούν. Και είναι μεγαλύτεροι από εμάς, μεγαλύτερα από ό,τι μπορεί να είναι ένα άθλημα.

Είναι σημαντικό να τα αναφέρουμε, να τα εκφράσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους ανθρώπους για να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα στα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...